Image 1
Image 2

PERFORMANȚA ELEVILOR

Plata profesorilor pe criterii de performanță, conform normelor OECD

Remunerarea bazată pe performanță este o opțiune politică viabilă, este esențial să se știe cum să se implementeze sistemul în mod eficient. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În primul rând, instrumentele de măsurare a performanțelor profesorilor trebuie să fie valide, fiabile și considerate de către profesori ca fiind corecte și exacte.

Unele măsuri se bazează pe observații multiple efectuate de către evaluatori calificați care utilizează o rubrică bazată pe standarde, despre care profesorii consideră că reflectă bunele practici.
Altele includ contribuțiile la eforturile de îmbunătățire a școlii sau performanța în domenii specifice pe baza unor certificări externe.
Alteori, ele includ performanța elevilor, ceea ce necesită sisteme de gestionare a informației care pot conecta datele elevilor și ale profesorilor.

În special, dacă se utilizează măsuri de „valoare adăugată”, bazele de date trebuie să poată urmări progresul elevilor de la un an la altul, pentru a oferi o indicație a ceea ce a adăugat fiecare profesor în parte la rezultatele elevilor, conform normelor OECD.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with