Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DROGURI ÎN ROMÂNIA

Poliţist prins că vinde cocaină

DIICOT anunţă că în 7 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciu Teritorial Braşov au dispus reţinerea  a  10 inculpaţi.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Este vorba despre două cauze penale, privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc şi efectuarea, fără de drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, în prima cauză, s-a reţinut că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii  au comercializat, în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină şi MDMA), cu sume cuprinse între 200 şi 600 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov.
Din cercetările efectuate a reieşit faptul că inculpaţii, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat şi  o aplicaţie tip chat (metoda “dead drop”), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziţioneze, respectiv să comercializeze droguri de risc şi de mare risc.

În cea de a doua cauză instrumentată, s-a reţinut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpaţii  au comercializat, în mod repetat şi au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 şi 2.000 de lei, către consumatori de pe raza judeţului Braşov.

Din probatoriul administrat a rezultat şi faptul că inculpaţii pentru a îngreuna descoperirea activităţii infracţionale pe care o desfăşurau, au racolat mai mulţi consumatori, prin intermediul cărora au comercializat diverse cantităţi de droguri.
Precizăm că la data săvârşirii faptelor, unul dintre inculpaţi deţinea calitatea de poliţist. Investigaţiile vizând activitatea infracţională a inculpatului, au fost sprijinite constant de  Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov.

În cursul zilei de 07.09.2023, în cele două cauze,  au fost puse în aplicare 29 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţului Braşov, fiind identificate şi ridicate  25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA , suma de 12.400 lei, mai multe cântare de precizie şi grindere, precum şi alte mijloace de probă.

A fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunerea de arestare preventivă a 8 dintre inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Lemne confiscate in judetul Satu Mare

Joi, 26 aprilie, politistii rurali au continuat actiunile menite a combate infractiunile de taiere ilegala si furt de arbori. Au fost confiscate lemne si aplicate sanctiuni contraventionale.