Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Populaţia de cerbi lopătari din Pădurea Noroieni a scăzut drastic în ultimii ani

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-un număr anterior al ziarului nostru scriam despre scăderea considerabilă a numărului viperelor din Pădurea Noroieni. Iată că potrivit unor informaţii obţinute din surse demne de încredere, este în scădere îngrijorătoare şi populaţia de cerbi lopătari din aceeaşi pădure.

Cerbul lopătar face parte din genul Dama. Cerbii din genul Dama produc coarne „lăţite”, sunt lipsiţi de părul lung de pe gât în perioada boncănitului şi nu prezintă canini în maxilarul superior.

Lungimea corpului este de 1,30-1,60 m, coada de 16–18 cm, greutatea până la 120 kg (masculul) şi până la 65 kg (femela). Culoarea blănii este brun-roşcată, cu pete albe pe spinare, în timpul verii, în timp ce iarna culoarea blănii pe spinare este brun-aurie. Pe burtă şi pe partea internă a picioarelor blana este albă. Trăieşte 15-18 ani în libertate şi 20-25 în captivitate.

Cu zeci de ani în urmă, acest cerb era fala Pădurii Noroieni. Iată că urmare a consanguinizării, a braconajului, dar şi a atacurilor câinilor vagabonzi, populaţia din această pădure este în scădere drastică.

Infuzia de sânge s-ar impune de urgenţă pentru a nu dispărea această specie.

Există zvonuri potrivit cărora anumite asociaţii de vânătoare intenţionează să populeze cu cerb lopătar alte fonduri de vânătoare din judeţ.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns