Image 1
Image 2

Prăjitură cu lămâie

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru blat: 4 ouă, 130 g zahăr, 80 g unt topit, 120 g făină, un plic de praf de copt, coaja rasă şi zeama de la o lămâie. Pentru cremă: o budincă cu gust de lămâie, 400 ml de lapte, 4 linguri de zahăr, 100 g unt, iar deasupra zahăr pudră cu gust de vanilie

Mod de preparare:

Separăm albuşurile de ouă de gălbenuş. Albuşul, cu puţină sare se bate spumă tare. Gălbenuşul se amestecă cu zahărul, până când capătă o culoare albicioasă. Se adaugă coaja de lămâie, zeama, untul topit şi făina amestecată cu praful de copt. Apoi se adaugă şi spuma de albuş, iar aluatul astfel obţinut îl turnăm într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se pune în cuptorul preîncălzit şi la 180 grade C şi se coace timp de 20 minute. După ce se răceşte, cu un cuţit bine ascuţit blatul se taie în trei. Budinca se prepară conform reţetei de pe plic, doar că se folosesc numai 400 ml de lapte. În timp ce budinca se răceşte, untul se zdrobeşte până când devine cremos, apoi cele două ingrediente se amestecă. Cu această cremă se umple foile, iar deasupra se presară zahăr pudră vanilat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DESERT

Tort cu ciocolată

Povestea spune că tortul a fost inventat în 1832 de Franz Sacher, un ucenic de 16 ani din bucătăria prințului Austriac von Metternich.

Maafe, tocană africană de arahide

Maafe, tocană africană cu arahide

Această tocană tradițională, denumită ocazional și sos sau supă, este savurată în Africa de Vest și Centrală, dar se crede că își are originea printre oamenii Bambara din Mali. Vine în numeroase variante regionale, dar fiecare versiune este creată cu alune prăjite care sunt măcinate în făină și fac sosul de bază al felului de mâncare.

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Instrucțiuni simple pentru ouă de Paște vopsite natural

Anul acesta, am decis să inovăm tradiția ouălor de Paște, evitând vopseaua artificială care pătrundea prin coaja ouălor, dorind să oferim o alternativă sănătoasă și sigură pentru fiul meu. Am optat pentru vopsirea ouălor în mod natural, folosind ingrediente disponibile în propria bucătărie.