Image 1
Image 2

Pregătiri pentru Revelionul din județul Satu Mare

Joi, 28 decembrie 2023, sub coordonarea prefectului Radu Roca, a avut loc ultima ședință din anul 2023 a Colegiului Prefectural al Județului Satu Mare, unde au fost discutate aspecte importante pentru comunitatea locală.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În prima parte a ședinței, prefectul a prezentat Raportul de activitate al Colegiului Prefectural pentru anul 2023, oferind o retrospectivă a întâlnirilor, acțiunilor comune și a dezbaterilor desfășurate în cadrul ședințelor de lucru. De asemenea, a fost prezentat programul ședințelor pentru anul 2024, adoptat prin hotărâre.

 

O temă importantă abordată a fost legată de siguranța publică în perioada Revelionului 2024. Având în vedere impactul negativ al produselor pirotehnice asupra populației și mediului înconjurător, prefectul a propus și adoptat o hotărâre privind intensificarea acțiunilor de control a comercializării acestora. Această măsură include solicitarea unităților administrativ teritoriale de a emite avize de amplasament pentru comercializarea materialelor pirotehnice pe domeniul public în conformitate cu prevederile legale.

 

Hotărârea Colegiului Prefectural stabilește atribuții specifice pentru instituțiile responsabile (Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor) pentru descurajarea comercializării și prevenirea accidentelor legate de folosirea ilegală a materialelor pirotehnice. Rapoarte privind rezultatele acestor acțiuni vor fi prezentate în luna ianuarie 2024.

 

CITEȘTE ȘI: Consilierii băimăreni vor dezbate documentația investiției

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Sigla Informatia Zilei

Citiți în ziarul tipărit din 25.10.2023

• Viktor Orban s-a dezlănțuit împotriva Uniunii Europene
• Ruptură între CSM Olimpia și Fabian
• Generalul (r) Nicolae Ciucă reprezintă Senatul României la Carei de Ziua Armatei
• La ITV vi se răspunde azi întrebărilor despre pensionare