Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Premierul Ciolacu vrea să rezolve problema medicilor rezidenți

Premierul Marcel Ciolacu se angajează să rezolve rapid problema medicilor rezidenți. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În debutul primei ședințe de guvern din acest an, premierul Marcel Ciolacua declarat că vrea să rezolve rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut.

 

 

Cu aproximativ 4500 de medici în această situație, el a subliniat importanța menținerii acestor profesioniști în țară, având în vedere investițiile semnificative făcute de statul român în formarea lor.

Premierul a evidențiat că statul a alocat sute de milioane de euro pentru pregătirea acestor medici rezidenți și că acum este imperativ să se asigure că aceștia rămân să profeseze în sistemul medical românesc.

 

 

 

În acest sens, a cerut Ministerului Sănătății și Ministerului Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante și să prezinte în cadrul Guvernului un memorandum pentru scoaterea acestora la concurs.

De aceea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în Guvern un memorandum pentru scoaterea acestora la concurs. Rog de asemenea și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid“, a subliniat premierul Ciolacu în debutul ședinței Executivului.

 

 

Premierul și-a exprimat determinarea de a găsi o soluție promptă și eficientă pentru situația medicilor rezidenți.

”Ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenţi, care au promovat examenul de specialitate la sfârşitul anului trecut. Sunt aproximativ 4500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro şi trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în ţară”, a subliniat premierul Ciolacu.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:Cele mai multe posturi care au rămas neocupate sunt la Medicină

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns