Image 1
Image 2

CAPCANELE CONSUMULUI ÎN POST

Preparate de Post cu Până la 50 de E-uri

Preparate de Post cu Până la 50 de E-uri
Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim!
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preparatele de post care conțin până la 50 de E-uri.

Ce trebuie să eviți în timpul Postului Paștelui

Începând de luni, 18 martie, creștinii intră în perioada restricțiilor alimentare înaintea celebrării celei mai importante sărbători religioase. Specialiștii de la InfoCons atrag atenția asupra alegerilor alimentare în timpul acestei perioade. Iată mai jos care sunt preparatele de post ce conțin până la 50 de E-uri și ce ar trebui să eviți să consumi în timpul Postului Paștelui.

Avertisment pentru creștini

În ziua de luni, 18 martie 2024, când începe Postul Paștelui 2024, specialiștii de la InfoCons au lansat un avertisment important pentru cei care urmează să respecte restricțiile alimentare impuse în următoarele săptămâni.

Atunci când vine vorba de post, una dintre provocările majore este să creezi un meniu variat, cu produse savuroase care să satisfacă papilele gustative. În magazin, există o gamă diversă de astfel de alimente, însă nu toate sunt recomandate de specialiști.

Preparatele de post care conțin până la 50 de E-uri

Unele gustări de post, considerate clasice de mulți, conțin de fapt până la 50 de E-uri: pâine, pateu vegetal, margarină, halvă, ceai, lapte de soia și gumă de mestecat.

„Consumatorii care optează pentru o gustare de post, cum ar fi pâinea, pateul vegetal, margarina, halva, un suc asemănător ceaiului sau un lapte de soia și o gumă de mestecat, pot consuma instant până la 50 de E-uri. De exemplu, pâinea poate conține până la 4 E-uri, pateul vegetal poate conține până la 13 E-uri, margarina poate conține până la 6 E-uri, halva poate conține până la 3 E-uri, un suc asemănător ceaiului poate conține până la 8 E-uri, laptele de soia poate conține până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat poate conține până la 11 E-uri.”

Principalii aditivi alimentari întâlniți în aceste produse sunt acidul ascorbic și acidul citric.

Acidul ascorbic (E300) – Este un aditiv alimentar din categoria antioxidanților, găsit în mod natural în majoritatea fructelor și legumelor.

Acidul citric (E330) – Este utilizat în industria alimentară pentru că conferă produselor un gust plăcut de acid. Este foarte solubil în apă și poate fi adăugat în sucuri, dulciuri, bomboane, jeleuri și fructe congelate. Utilizarea acidului citric este necesară pentru clarificarea enzimatică a sucurilor și pentru împiedicarea zaharisirii mierii de albine.

Soluția există

Sorin Mierlea, președinte InfoCons, a discutat despre capcanele din produsele de post și a recomandat românilor să descarce aplicația care „ne ajută să identificăm și alergenii și să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE privind produsele agroalimentare”.

„Suntem în Post. Pentru cei care cu adevărat țin post, dar și pentru cei care înțeleg că este un mod de viață să consume produse de post, ar trebui să fie conștienți că acestea ar trebui să fie cât mai aproape de naturale – fără chimicale și cu multe legume. Din păcate, E-urile, coloranții, conservanții sunt de cele mai multe ori prezente într-un număr mare, iar avertismentul pentru consumatorii care doresc produse de post trebuie să fie de două ori mai important prin citirea etichetei și înțelegerea ingredientelor, pentru a alege în cunoștință de cauză pentru ei, pentru copiii lor, pentru bunicii și pentru părinții lor.

Există și o soluție pentru a fi mai informați, pentru a alege ce cumpărăm, ce mâncăm, cât mâncăm, cum mâncăm, pentru a fi real ce ne dorim! Alegem în cunoștință de cauză, descărcând aplicația gratuită InfoCons, care pe lângă faptul că răspunde la întrebările de mai sus, ne ajută să identificăm și alergenii și să fim la curent cu toate alertele rapide ale UE privind produsele agroalimentare”, a transmis Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with