Image 1
Image 2

DECIZIE PREZIDENȚIALĂ

Președintele Iohanis a promulgat Acordul româno-ucrainean

În mod simbolic la împlinrea a doi ani de la atacul Rusiei asupra Ucrainei, președintele Klaus Iohannis arată atașamentul României față de cauza Ucrainei...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…și a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii, semnat la Bucureşti, la 18 august 2023.

 

La momentul aprobării, pe 12 octombrie 2023, Guvernul informa că acordul va actualiza cadrul convenţiei care reglementează recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi a titlurilor ştiinţifice.

 

Convenţia data din 1999 şi de atunci nu mai fusese modificată, se preciza într-un comunicat al Executivului.

 

Actualizările prevăd recunoaşterea reciprocă a perioadelor de studii din învăţământul preuniversitar, precum şi recunoaşterea diplomei de licenţă, a diplomei de licenţă şi master şi a oricărei alte diplome de studii universitare cu o durată de 5-6 ani, eliberate în România, cu diplomele de studii universitare de specialist şi magister eliberate în Ucraina.

 

“Prin adoptarea proiectului de lege şi, ulterior, ratificarea acordului, reglementările în domeniu vor fi actualizate în raport cu normele europene transpuse în legislaţia naţională şi cu modificările legislative întreprinse la nivelul sistemelor naţionale de învăţământ din cele două state, inclusiv stabilirea Cadrului Naţional al Calificărilor” explică un reprezentant al Guvernului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with