Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Primaria Satu Mare a lansat Proiectul “Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri in municipiu”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Conferinta de lansare a Proiectului "Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri in municipiul Satu Mare"
Conferinta de lansare a Proiectului "Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri in municipiul Satu Mare"

Incubatorul de afaceri de pe strada I.L. Caragiale trebuie reaizat pana in vara lui 2013

Joi, 12 aprilie 2012, in sala de sedinte a Consiliului local Satu Mare a avut loc lansarea Proiectului “Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri in municipiul Satu Mare”. Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”.
La eveniment au participat primarul municipiului, Iuliu Ilyes, viceprimarul Gabor Kereskenyi, oameni de afaceri, consilieri locali si echipa de implementare a proiectului.

Lucrarile demareaza in toamna acestui an

Principalul obiectiv al acestui proiect este de reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane prin crearea unei infrastructuri de sprijinire a domeniului de afaceri. Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri va functiona in cladirea in care a functionat Scoala generala nr. 13, pe strada Ion Luca Caragiale.

Asa cum anunta in deschidere managerul de proiect, Adriana Lenghel, a demarat la Satu Mare un proiect foarte important pentru mediul de afaceri, rezultatul a mai bine de un an jumate de truda pentru pregatirea documentatiei.

Valoarea totala a proiectului este de 3,9 milioane lei, din care finantare nerambursabila 1,39 milioane lei. Perioada de implementare este de 18 luni, incepand din 17 februarie 2012, data la care s-a semnat contractul de finantare. Astfel, incubatorul de afaceri din Satu Mare va fi finalizat in 16 august 2013, din aceasta toamna demarand lucrarile de executare.

Crearea de noi locuri de munca

Cladirea fostei Scoli nr. 13, care este in momentul de fata intr-o avansata stare de degradare, va fi reabilitata pentru a satisface nevoile mediului de afaceri satmarean. Proiectul va contribui la atingerea obiectivului specific al Programului Operational Regional, respectiv reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane prin aplicarea unei abordari policentrice pentru o dezvoltare mai echilibrata a regiunilor.

Printre beneficii se numara cresterea calitatii vietii locuitorilor municipiului prin crearea infrastructurii de afaceri, facilitand dezvoltarea si imbunatatirea activitatilor economice in beneficiul comunitatii locale si crearea de noi locuri de munca respectand principiile dezvoltarii durabile si ale protectiei mediului.

Imobilul in care va functiona incubatorul de afaceri va fi reabilitat, mansardat si vor fi create zece spatii destinate inchirierii pentru desfasurarea activitatilor de productie si de prestari servicii. In incinta va exista si o sala de conferinte, respectiv o sala de intalniri si negocieri.

Servicii oferite

Totodata, se va reabilita curtea exterioara, se vor crea 20 de locuri de parcare, centrul va fi dotat cu mobilier si aparatura de birotica, cu sistem de supraveghere video si se vor asigura facilitatile necesare bunei functionari. Centrul Tehnologic, de Inovare si de Afaceri va oferi atat servicii de baza, cat si de specialitate.

Este vorba de inchirierea de spatii, sase birouri si patru spati de productieimpreuna cu depozitele si vestiarele aferente. Se vor oferi servicii de consultanta si asistenta de specialitate pe urmatoarele domenii< juridic, finante, contabilitate, psihologie, marketing si management.

Firmele incubate vor avea sprijin la intocmirea unui plan de afaceri, conceperea unui proiect de finantare pentru sectorul IMM. Pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de activitatea incubatorului de afaceri, cei interesati vor avea la dispozitie in curand website-ul centrului, www.centrultehnologic.ro.
Potrivit managerului de proiect, “ne-am dori ca acest centru sa fie destinat tehnologiei si inovarii”. In perioada urmatoare, Primaria Satu Mare asteapta sa vada catre ce domeniu de activitate arata deschidere actorii din mediul de afaceri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns