Image 1
Image 2

ALEGERI 2024

Primarul Piedone, declarat incompatibil de ANI

Primarul Piedone, declarat incompatibil de ANI
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, care îi impută că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate, care îi impută că și-a numit ginerele în comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale. ANI a anunțat, miercuri, că a constatat conflict de interese în cazul primarului Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone (foto).

 

„În exercitarea atribuțiilor de primar, a emis și a semnat dispoziția de numire a ginerelui său (afin de gradul I) în calitate de membru al Comisiei pentru vânzarea spațiilor comerciale sau de prestări servicii care cad sub incidența Legii nr. 550/2002, calitate de pe urma căreia a obținut un folos material (venituri încasate în anii 2021 și 2022) în valoare totală de 109.520 RON.

 

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 5, lit. f) și art. 228, alin. 1, lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019”, spun reprezentanții ANI.Comisa administrează și scoate la vânzare spațiile comerciale ale Primăriei Capitalei care sunt pe raza Sectorului 5. Cristian Popescu – Piedone afirmă că dă în judecată ANI pentru că i-a îngrădit dreptul la apărare, dat find că „a anunţat public raportul privind presupusul conflict de interese” înainte de a-i comunica personal decizia.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns