Image 1
Image 2

MINISTERUL MUNCII

Prime pentru integrarea tinerilor pe piața muncii

Simona Bucura Oprescu: Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale acordă, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, stimulente tinerilor care....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

…. se angajează, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

 

 

Prima de activare – 1.000 lei pentru angajare minimum 3 luni pentru tinerii șomeri neindemnizați care își găsesc un loc de muncă.

Prima de inserție – 1.794 de lei (3xISR) pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni.”, se arată în comunicatul Guvernului.

 

 

 

De asemenea, potrivit sursei citate, se acordă prime de mobilitate: de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanță mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare -12.500 lei pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de dimiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni: pentru acoperirea a 75% din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru tinerii care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de dimiciliu.

 

 

Ministru al Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu spune că integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major.

”Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. De aceea avem măsuri concrete de sprijin în acest sens. Ne dorim ca tinerii să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă. În egală măsură ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare. Asigurăm și servicii de consiliere profesională și de profilare, de formare profesională, dar și de evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale obținute”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministru al Muncii și Solidarității Sociale.

 

 

CITEȘTE ȘI:Bucura Oprescu: Procesul de reevaluare a dosarelor se apropie de finalizare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

LOCALE

În 2024, Cluj-Napoca are un buget record.

Emil Boc a prezentat cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului pentru 2024. Primarul a precizat că meritul pentru cel mai mare buget din istoria orașului este al clujenilor și a administrației locale care a fost capabilă să atragă fonduri europene, pentru că ”înainte de a împărți, trebuie să produci”.