Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CANCER

Primul vaccin ARNm personalizat pentru melanom, testat în Marea Britanie

Primul vaccin ARNm personalizat pentru melanom, testat în Marea Britanie
Medicii din Marea Britanie testează un vaccin oncologic personalizat cu ARNm pentru melanom, având potențialul de a trata și alte tipuri de cancer.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În Marea Britanie, medicii au inițiat testarea unui nou vaccin oncologic personalizat folosind tehnologia ARNm. Acest vaccin, dedicat tratamentului melanomului, o formă gravă de cancer de piele, este testat pe sute de pacienți. Specialiștii sunt optimiști cu privire la capacitatea sa de a trata definitiv nu doar melanomul, dar și alte tipuri de cancer, cum ar fi cele ale vezicii urinare, plămânilor și rinichilor.

 

 

Anual, melanomul afectează aproximativ 132.000 de persoane la nivel global și reprezintă principala cauză de deces asociată cancerelor de piele. În prezent, tratamentele principale includ chirurgia, radioterapia, medicația și chimioterapia. Cu toate acestea, noul vaccin promite o abordare revoluționară: acesta este personalizat individual pentru fiecare pacient și funcționează prin instruirea sistemului imunitar al pacientului să recunoască și să distrugă celulele canceroase, prevenind astfel recidiva bolii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns