Image 1
Image 2

Procedează corect FRF obligând cluburile din Liga I să-și facă echipe de fete?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pe lângă problemele legate de centrele de copii și juniori, de academii, Comitetul Executiv al FRF a aprobat în ședința din această săptămână câteva măsuri de dezvoltare a fotbalului feminin. Potrivit deciziilor FRF, fotbalul feminin trebuie să se dezvolte prin intermediul cluburilor cu echipe participante în Campionatul Național al Ligii 1 de băieți. 

Astfel, începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele care vor activa în campionatul Ligii 1 trebuie să îndeplinească cerința de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15 feminin.

Aceasta este o condiție obligatorie pentru primirea licenței de a evolua în Liga 1. Echipele au posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competițiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Dar proiectul de dezvoltare al fotbaluui feminin cuprinde și alte capitole care se vor derula din anul 2021. Astfel, comunicatul FRF spune următoarele:

• Începând cu sezonul 2021-2022 cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3)
• Trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Național U15
• În ambele situații se aplică varianta protocolului de colaborare: echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin în competițiile în care evoluează

Apoi, din sezonul 2022-2023 cluburile din L1 trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

• Înregistrarea a minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Național U15
• Înregistrarea a minimum 15 jucătoare U13
• Înscrierea unei echipe în Campionatul Național de senioare
• Pentru toate cele trei situații prezentate mai sus se aplică, de asemenea, varianta protocolului de colaborare, caz în care echipa de fotbal feminin preia denumirea clubului de Liga 1 masculin atât la nivel de senioare, precum și la junioare

De menționat că, cu o excepție, toate cluburile din L1 au fost de acord cu aceste condiții. Singurul club care s-a opus  fost FCSB. Gigi Becali  a declarat că el nu dorește femei în fotbal și că va ataca în instanță deciziile Comitetului Executiv al FRF.

Despre fotbalul feminin sătmărean

La Satu Mare fotbalul feminin a avut o bună reprezentare pe plan național ani în șir. Mai întâi prin Flamura Satu Mare, echipă înființată de regretatul Tiberiu Czako și mai recent, de la Juniorul Satu Mare, echipă pregătită și înființată de profesorul Liviu Ivasuc. Din păcate, cum la Satu Mare nu a găsit sprijinul financiar necesar pentru a evolua într-o competiție, Liviu Ivasuc s-a mutat cu echipa la Baia Mare evoluând în Liga 1.

Ca urmare a acestor schimbări vă adresăm următoarea întrebare:

[cardoza_wp_poll id=366]

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cum vi se par impozitele locale în Satu Mare?

Cum vi se par impozitele locale în Satu Mare?

Explorând percepția contribuabililor sătmăreni despre impozitele locale, sondajul își propune să afle dacă acestea sunt considerate mari, mici sau acceptabile, pentru a informa și îmbunătăți politicile fiscale locale.”