Image 1
Image 2
Acasa

Procedură de infringement împotriva Ungariei pentru preţuri reduse la carburanţi numai pentru automobiliştii ungari

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisia Europeană a anunţat vineri, 15 iulie, că a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva Ungariei, care impune preţuri diferite la combustibil pentru vehiculele cu numere de înmatriculare străine şi vehiculele cu numere maghiare, încălcând regulile pieţei unice, informează AFP. Vehiculele cu numere de înmatriculare maghiare, inclusiv tractoarele şi utilajele agricole cu acte maghiare, au dreptul la preţuri oficiale la combustibil mai mici cu 60 până la 70%. În schimb, toate celelalte vehicule cu număr de înmatriculare străin nu pot beneficia de aceste preţuri reduse. CE consideră că este deosebit de important, în actuala situaţie geopolitică, să se asigure funcţionarea corespunzătoare a pieţei unice, deoarece aceasta reprezintă principalul instrument prin care se pot contracara efectele economice perturbatoare determinate de invazia Rusiei în Ucraina. Acţiunile unilaterale de la nivel naţional şi introducerea de tratamente discriminatorii contravin principiilor liberei circulaţiei pe piaţa unică.
Demararea procedurii de infringement constă în trimiterea unei scrisori de punere în întârziere. Ungaria dispune acum de două luni pentru a răspunde preocupărilor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită Ungariei un aviz motivat. În lipsa unui răspuns la avizul motivat sau în cazul în care observaţiile prezentate în răspuns nu sunt satisfăcătoare, Comisia poate decide să treacă la etapa următoare a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz.

Ciornă automată

7 comentarii

  1. Ungurii sunt inca din pacate in UE, deci TREBUIE sa respecte valorile si legile Uniunii, pentru cetateni straini benzina mai scumpa este o discriminare,si pentru UDMR-FIDESZ din S-M. Dictatorul poate sa plafoneze preturile la combustibil pentru ca guvrneaza cu decrete de razboi, statul Maghiar este inca finantat de UE dar nu mult timp, Occidentul are gacile pline de bulibasul orban. Ungaria este izolata, singura sansa sa supravietuiasca este alianta cu bolsevicii si cu ciuma galbena-China.

  2. Cand UE s-a format , a fost gandita si pornita ca o Europa al natiunilor europene la care aderare am votat si eu si NU una globalista-sorosista impunatoare la care Nu doresc sa particip !. Eu tin la traditiile crestine specific europene morale si sanatoase , la multitudinea si diversificata cultura europeana . ( Nu a rezistat nici un Imperiu in timp , fiecare Imperiu s-a destramat !!!… )

  3. “…o lume globala spre care se tinde…” este o utopie care nu se va realiza niciodata !!!. Este o aberatie de care unii se folosesc pt. a obtine avantaje /beneficii in defavoarea altora !!!. Cum sa ajungi la ceva ” global ” cand nici doi oameni nu gandesc si nu sunt la fel chiar daca sunt imbracati identici ?….. Eu nu doresc globalizare pt. ca asta ar insemna inlocuirea/schimbarea rasei umane cu robotii !.

  4. @usu are dreptate. Ne place sau nu, cedarea de suveranitate este un fapt real si se va extine in continuare. Spre exemplu exista in regulamentele UE prevederi care se bat cap in cap cu Constitutia Romaniei. Care are prioritate?
    Popoarele renunta greu la identitatea lor, este cazul in toate tarile, nu numai Romania sau Ungaria. Felicit Germania pentru ca a renuntat la marca germana, un adevarat simbol al statului german. Deci se poate. Eu zic ca daca vrem sa mearga bine in UE trebuie o Constitutie la nivel de UE la care orice stat membru UE poate sa adere sau nu. Dar pentru cei care adera trebuie sa dispara discriminarile care trag in jos ideea generoasa de UE. Sa nu uitam a UE a fost gindita pe modelul vechiului Imperiu Roman. Este greu de facut o Constitutie care sa multumeasca pe toti, dar trebuie incercat. In Romania o asemenea lege care sa multumeasca pe toata lumea s-a incercat cu Legea salarizarii unitare. Nici acum nu s-a ajuns la un consens pentru ca intotdeauna au existat nemultumiti. Iar cu Constitutia UE va fi si mai greu.

  5. Oricum, aceste proceduri, nu duc la nimic! Campioana procedurilor de ” infringement”este , de departe ,Italia! Si Romania face parte din plutonul fruntas!
    Cat priveste pretul plafonat al combustibililor din Ungaria , sunt totalmente de acord cu Dac Bulibas!

  6. Dar piata fortei de munca de ce nu este unica in UE ?…. De ce nu avem si noi un salariu minim de 1600 Euroi ca in Germania ???. Faptul ca aici ( in UE ) avem un salariu minim de 300 Euroi nu deranjeaza CE ???? sau despre acest tratament discriminatoriu nu se doreste a discuta in odioasa CE….. Orban Viktor nu este Slitzul german, , Macroul francez si Bideul american in ralatia cu Rusia !. Daca Slitzul si Macroul s-au alaturat Bideului american in sprijinirea Ucrainei neonaziste atunci sa ceara de la Bideu carburanti mai ieftin si sa NU impuna Ungariei-Stat suveran si independent ce si cum sa faca. Pana cand piata fortei de munca este una discriminatorie in cadrul UE, pana atunci nu cred ca Orban Viktor are ce discuta despre preturi discriminatorii la carburanti !. Cand salariile din Ungaria vor fi identice cu cele din Franta si Germania atunci si preturile la carburanti vor fi acelasi !.

Lasă un răspuns

Connect with