Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Update: Un centru s-a închis după controalele de luni din Satu Mare! S-au dat amenzi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

Update: De la Prefectul Radu Roca am aflat numele centrului suspendat. Este vorba despre “Camin pentru persoane varstnice Argint”, entitate “Îngrijire şi Asistenţă” SRL, Corvinilor 43 A, firmă intrată în faliment.

Centrul este situat într-un bloc care nu are nicio firmă afară, astfel că nici nu ai cum să-ţi dai seama că este vorba de un centru de îngrijire.

Cei 17 vârstnici au fost mutaţi la Căminul “Şansa”.

 

 

Update: Prefectura a transmis raportul de luni, dar fără poze şi video, după ce nu a permis jurnalişti în echipe. Totodată, nu se oferă nici numele unor centre despre care se vorbeşte…

Iată comunicatul:

Vă transmitem rezultatele controalelor efectuate de echipele de control constituite în baza Ordinului prefectului nr. 220/10.07.2023 pentru verificarea centrelor rezidenţiale destinate persoanelor vârsnice, persoanelor cu dizabilităţi şi copiilor, pe parcursul zilei precedente.
Astfel, în data de 10.07.2023 au fost verificate şapte centre rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă socială pentru persoane vârsnice, 3 ale unor asociaţii şi patru ale operatorilor economici (SRL).
Au fost identificate următoarele deficienţe:
– Neîndeplinirea standardelor de licenţiere;
– funcţionare fără autorizaţie de securitate la incendiu, instalaţii de semnalizare, detectare şi alarmare nefuncţionale, lipsa stingătoarelor, a detectoarelor de incendiu;
– lipsa elementelor de identificare la produse alimentare, veselă degradată, a probelor de alimente;
– lipsa autorizaţiei de sănătate şi securitate în muncă, nerespectarea periodicităţii instruirilor specifice;
– lipsa regulamentelor de ordine interioară, a registrelor specifice.
A fost aplicat un număr total de 32 de sancţiuni, din care 11 amenzi în cuantum total de 71500 lei şi 21 de avertismente.

La una din locaţiile verificate, unde s-au aflat 17 persoane rezidente s-a constatat că nu sunt respectate condiţiile de funcţionare, ca urmare Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a dispus măsura de suspendare a activităţii, urmând ca toate cele 17 persoane vârstnice să fie relocate până la remedierea situaţiei la un centru pentru vârstnici al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare (DGASPC).

***

La conferinţa de presă de luni, 10 iulie 2023, prefectul Radu Roca spunea că ne va prezenta rezultatele controalelor din aceeaşi zi în dimineaţa zilei de marţi. Este trecut de 12.30 şi deocamdată Instituţia Prefectului Satu Mare nu a raportat nimic sătmărenilor.

La aceeaşi conferinţa ni se spunea clar că se vor trimite presei exact informaţiile care sunt raportate la Bucureşti. Dar se pare că este o promisiune neonorată, cel puţin până la ora la care scriem aceste rânduri.

Mai precizăm că prefectul Radu Roca nu a fost de acord ca în echipele de control să se afle şi jurnalişti. Refuzul naşte semne de întrebare.

Amintim că la nivelul judeţului au început controalele la centrele rezidenţiale pentru vârstnici, persoane cu dizabilităţi sau copii.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with