Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

ALEGERI RUSIA

Putin și-a desemnat un contracandidat de paie la alegerile prezidențiale

O știre de ultimă oră publicată pe site-ul pravda.ru sâmbătă 11 noiembrie, ne anunță că Putin nu vrea să fie candidat unic la alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Însă populația Republicii Moldova este sceptică în privința unor schimbări în bine la Kremlin.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Ca să se arate democrat, a aranjat un contracandidat ca să-i mulțumească pe oponenții moderați ai regimului săi.
Serghei Markov, politolog, jurnalist, fost consilier apropiat și susținător sever a lui Putin, crede că Boris Nadejdin, care și-a anunțat candidatura pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, va lua voturile celor care doresc să dea satisfacție SVO (Operațiune Militară Specială). Astfel populația din Districtul Militar de Nord îl vor vota pe Nadejdin la alegerile prezidențiale din Federația Rusă.
Markov este încrezător că Nadejdin a primit aprobarea de a-și desemna candidatura de la administrația prezidențială. Politologul are o viziune pozitivă asupra nominalizării lui Nadejdin.
“El poate lua voturile oponenților moderați ai unei operațiuni militare speciale. Cei care cred că regimul de la Kiev este, desigur, un lucru rău, cred de asemenea că războiul este un lucru și mai rău”, citează un expert la postul Telegram, “Știrile tale”. Markov l-a numit pe Nadejdin un liberal moderat, negociabil. El este încrezător că participarea sa va spori legitimitatea procesului electoral.
Politologul mai spune că oponenții moderați ai Districtului Militar de Nord îl vor vota pe Nadejdin la alegerile prezidențiale din Federația Rusă.
Pe de altă parte Putin are un contracandidat pe bune. Igor Ghirkin şi-a anunţat în vară candidatura  la alegerile din anul 2024 pentru a-l înlocui pe actualul preşedinte, pe care-l consideră  „prea îngăduitor și se lasă dus de de nas” de puterile occidentale.

Blogger militar în vârstă de 52 de ani, Ghirkin este un critic înverşunat al puterii din cauza campaniei militare lansate în Ucraina. Declarase înainte de a intra în pușcărie că o susţine, dar  că o consideră prost condusă de nişte comandanţi incapabili.
Acuzat de “instigare la acțiuni extremiste” Igor Ghirkin poate primi cel puțin cinci ani de închisoare.  Odată cu anunțul că Republica Moldova va începe negocierile pentru aderarea la UE, împreună cu Ucraina, populația Republicii Moldova crede că presiunile Kremlinului vor fi tot mai mari.

Editor Mihail Prepeliță, Republica Moldova

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with