Image 1
Image 2

EFECTE NEGATIVE

Radu Gologan: Copiii au început să folosească inteligența artificială ca să-și facă temele

Radu Gologan: Copiii au început să folosească inteligența artificială ca să-și facă temele, să copieze
Profesorul Radu Gologan a explicat de ce inteligența artificială nu face bine educației și ce se poate face în acest sens. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

„În ce fel influențează tehnologia, digitalizarea, inteligența artificială, educația? Sunteți optimist, aveți așteptări bune de la ChatGPT, de la AI, în raport cu matematica?”, a întrebat prof. univ. dr. Sorin Ivan.

 

 

„Așa cum văd lucrurile, sunt destul de optimist, așa cum se vorbește, de multe ori, fără a fi în cunoștință de cauză. Avem destui specialiști în educație, experți în toate domeniile care nu au văzut aparatul sau obiectul respectiv niciodată. Experți în educație sunt foarte mulți care nu au intrat într-o cancelarie, care nu au intrat să predea o oră la clasă. Îi vedeți pe micul și marele ecran. Pentru educație, așa cum a pornit, sigur nu e bine. Se vede în toată lumea. Copiii au început să folosească inteligența artificială ca să-și facă temele, să copieze. Aici trebuie făcut ceva.

 

 

Dascălul trebuie să fie pregătit ca să știe. Dar nu e pregătit. Ați văzut cum a fost cu pandemia, a durat un an și jumătate până când dascălii să înceapă să știe ce trebuie să facă pentru a face lecțiile online cum trebuie.”, a spus profesorul Radu Gologan.

 

 

„Cum putem avea dascăli pregătiți? E o problemă cheie, o problemă care ne preocupă.”, a spus prof. univ. dr. Sorin Ivan. „Cea mai bună pregătire este experiența proprie. Dacă ar fi să ne luăm după câte școli online sunt și cursuri de specializare, fiecare nu mai știe cum să-și aducă niște bani pe fundația respectivă care face pregătire cu profesorii, cu învățătorii. Recunosc că m-am uitat de multe ori la astfel de chestii și în jumătate din cazuri nu au absolut nicio legătură cu pregătirea viitorilor profesori.”, a spus prof. univ. dr. Radu Gologan la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV.

 

 

Profesorul Radu Gologan a explicat, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV, ce înseamnă ideea de performanță în școală. Potrivit acestuia, există multe școli în care elevii primesc note de 9 și 10 mult prea ușor.

 

 

„Cum vedeți ideea de performanță?”, a întrebat  prof. univ. dr. Sorin Ivan. „Pentru mine, performanța la nivel normal, într-o școală, însemna să ai media cel puțin 7.  Asta înseamnă performanță bine realizată. 8,9,10 nu se luau pe vremea mea foarte ușor. 9, 10 erau mai grele. O evaluare corectă, nu exagerată cum se întâmplă acum în tot felul de părți cu „bunătatea” unor profesori sau părinți care spun: „Copilul meu trebuie să aibă numai 10 că altfel nu-l primește nu știu unde.” Noroc că s-a scos media de la școală pentru examenele naționale, dar multe universități străine cer și media de la școală. Chiar și în licee excepționale sunt momente în care copiilor li se dau medii mari numai ca să nu li se strice viitorul la Universitatea Oxford.”, a spus profesorul Radu Gologan.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Personalizarea AI: Cum cunoștințele specifice îmbunătățesc Inteligența Artificială

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with