Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DAVOS

Reconstruirea încrederii, tema centrală a Forumului Economic Mondial

Borge Brende - președintele Forumului Economic Mondial
"Reconstruirea încrederii" reprezintă tema centrală a ediției de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos,...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

…. care va debuta săptămâna viitoare în stațiunea alpină elvețiană. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa personal, a anunțat președintele acestui for, Borge Brende.

 

 

Aproximativ 60 de șefi de stat sau de guvern, inclusiv președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Franței, Emmanuel Macron, premierul Chinez Li Qiang și noul președinte Argentinian, Javier Milei, sunt printre participanți, relatează agenția EFE, potrivit Agerpres.

 

 

Această reuniune de amploare va marca cea de-a 54-a ediție a Forumului, atrăgând în total aproximativ 2.800 de participanți din 120 de țări. Scopul acestei întâlniri este de a căuta modalități de cooperare într-o lume tot mai polarizată, afectată de conflicte armate ce pun la încercare dreptul internațional și amenință regiuni întregi, precum Ucraina și Fâșia Gaza.

 

 

Delegația americană la Davos va fi condusă de secretarul de stat Antony Blinken și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, o reprezentare în ton cu caracterul mai mult geopolitic decât economic al acestei ediții a forumului.

 

 

Organizatorii au subliniat că pe parcursul evenimentului, desfășurat între 15 și 19 ianuarie, se vor dezbate teme de maximă actualitate, cum ar fi provocările în lupta împotriva schimbărilor climatice sau cele legate de dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii, inclusiv cele referitoare la inteligența artificială.

 

 

Președintele Forumului Economic Mondial, Borge Brene a subliniat că o temă centrală a dezbaterilor va fi cooperarea în materie de pace și securitate.

Într-o lume în care numărul refugiaților a crescut de la 40 la 110 milioane și atacurile cibernetice s-au multiplicat de patru ori, trebuie să adunăm la Davos oameni capabili să identifice oportunități de cooperare într-o lume cu tot mai multe provocări“, a concluzionat Borge Brende.

 

SURSA FOTO: Facebook Borge Brende

 

 

CITEȘTE ȘI:Davos: Criza costului vieţii, cel mai mare risc mondial actual

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

De la Ambasada SUA din Bucureşti către Informaţia Zilei : „Cele mai persistente cinci naraţiuni de dezinformare ale Rusiei”

IFPLUS DEZINFORMARE ȘI PROPAGANDĂ

De la Ambasada SUA din Bucureşti către Informaţia Zilei : „Cele mai persistente cinci naraţiuni de dezinformare ale Rusiei”

De mulţi ani, Rusia fabrică un set de naraţiuni false pe care ecosistemul său de dezinformare şi propagandă le injectează cu perseverenţă în mediul informaţional global.

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now