Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

AFECȚIUNILE MEDICALE ȘI IMPLICAȚIILE LOR

Reglementările din Codul Rutier privind suspendarea permisiunii de conducere

Reglementările din Codul Rutier privind Suspendarea Permisiunii de Conducere
Pentru a obține un permis de conducere auto, șoferii trebuie să demonstreze că sunt apte din punct de vedere fizic și mental.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Lista completă a afecțiunilor care pot duce la suspendarea permisului de conducere

 

Pentru a obține un permis de conducere auto, șoferii trebuie să demonstreze că sunt apte din punct de vedere fizic și mental. În acest sens, înainte de a susține examenul auto, se completează o fișă medicală în care sunt evaluate candidații. Cu toate acestea, apariția unor boli după obținerea permisului de conducere poate duce la suspendarea dreptului de a conduce legal un vehicul.

 

Bolile pentru care se poate suspenda permisul de conducere sunt clar reglementate în Codul Rutier:

 

Epilepsia: o afecțiune neurologică care poate provoca convulsii și pierderea conștienței. În multe jurisdicții, persoanele cu epilepsie pot fi restricționate sau li se poate interzice complet conducerea auto, deoarece un episod de convulsii în timpul condusului poate reprezenta un pericol serios pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic.
Boala Parkinson: o afecțiune progresivă a sistemului nervos care poate afecta abilitățile motorii și coordonarea mișcărilor. Persoanele cu boala Parkinson pot avea dificultăți în a reacționa rapid în situații de trafic și pot prezenta riscuri pentru siguranța rutieră.
Afecțiuni oftalmologice severe: o vedere bună este esențială pentru conducerea în condiții de siguranță. Persoanele cu afecțiuni oftalmologice severe, cum ar fi glaucomul avansat sau degenerescența maculară, pot întâmpina dificultăți în a vedea semnele de circulație, marcajele rutiere sau ceilalți participanți la trafic.
Problemele de sănătate mentală pot, de asemenea, să fie un impediment pentru deținerea permisului de conducere. Anumite tulburări psihologice sau psihiatrice pot afecta capacitatea unei persoane de a conduce în siguranță. De exemplu, tulburările de anxietate severe sau depresia pot influența concentrarea și deciziile, ceea ce poate crește riscul de accidente.

 

În plus, bolile cardiace și diabetul zaharat pot afecta capacitatea de a conduce, mai ales dacă acestea duc la episoade de leșin, slăbiciune sau amețeli, sau dacă provoacă fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge, afectând astfel funcțiile cognitive și abilitățile motorii, punând în pericol siguranța rutieră.

 

CITEȘTE ȘINoi reguli pentru şofer! Se modifică Codul Rutier!

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns