Image 1
Image 2

PAROHIA GRECO-CATOLICĂ

Se mai fac înscrieri la Centrul social pentru vârstnici inaugurat la Botiz

Centrul social pentru vârstnici 'Sfânta Maria" din Botiz și-a deschis porțile, recent, în prezența a zeci de localnici și oficialități. Este vorba despre un așezământ care funcționează sub egida Bisericii greco-catolice "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din comună.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Locația aleasă pentru derularea activităților este la fostul centru care a găzduit mame și copii din Ucraina, la începutul războiului din Ucraina.

Spațiul respectiv a rămas neutilizat, însă condițiile foarte bune care au fost create aici permit desfășurarea de activități dedicate seniorilor din comună, dar nu numai.

 

 

Anunțul inaugurării a fost făcut de părintele Nicolae Huzău, parohul Bisericii din Botiz și inițiator al acestui proiect.

“Cu bucurie vă anunțăm că am început preluarea dosarelor pentru persoanele care doresc să fie rezidenți în Centrul Social pentru Vârstnici “Sfânta Maria” Botiz.

 

 

Pentru întocmirea dosarului, persoanele interesate au nevoie de următoarele acte:

 

– Cerere tip

– Buletin de identitate original și copie

– Certificat de căsătorie copie

– Certificat de deces al soției sau sentință de divorț original și copie

– Acte medicale fișă medicală eliberată de medicul de familie unde scrie diagnosticul, un scurt istoric al tratamentelor efectuate

– Dacă există un certificat de încadrare în grad de handicap

– Cupon de pensie din ultima lună original și copie

– Documente justificative cu referire la aparținător / reprezentant legal

– Document care atestă numirea reprezentantului legal (sentință civilă dacă există)”, a menționat părintele Nicolae Huzău.

 

 

Proiectul reconstruirii și amenajării Centrului Social pentru Vârstnici a ajuns la final încă de anul trecut, iar părintele paroh Nicolae Huzău a decis că este momentul ca lucrarea aceasta să fie binecuvântată în prezența tuturor celor interesați, în principal vârstnici, aparținători, autoritățile locale, dar și locuitori ai comunei.

 

 

“Doamne, Te rugăm binecuvântează acest început al noului drum, în slujirea persoanelor vârstnice.

Fă, Te rugăm, din acest Cămin un loc de liniște sufletească, vindecare și bucurie, pentru fiecare suflet care îi va trece pragul.

 

 

Ajută-ne să ne putem dedica atenției și iubirii față de ei și ne dă înțelepciunea și răbdarea de a le oferi sprijinul necesar în fiecare zi!

Îți încredințăm acest Cămin și aceasta slujire, cerându-Ți binecuvântarea și îndrumarea Ta continuă”, a precizat părintele paroh Nicolae Huzău, la momentul deschiderii.

 

 

Clădirea dispune de un lift pentru cei care sunt greu deplasabili, o sală de mese cu televizor mare, camere cu două sau trei paturi, dotate cu dulapuri și noptiere pentru fiecare senior, dar și cu televizor și baie proprie.

 

 

De asemenea, s-au obținut autorizațiile necesare pentru amenajarea unei bucătării care întrunește cele mai exigente standarde.

 

 

Curtea frumos amenajată va oferi celor internați posibilitatea să se recreeze într-un spațiu plăcut și să se bucure de natură, fiind spațioasă și primitoare.

 

 

Pentru persoanele interesate, părintele Nicolae Huzău a pus la dispoziția celor interesați următorul număr de telefon: 0770.103.892.

 

Citește și:

Biserica Greco-catolică din Botiz deschide un Cămin de Bătrâni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with