Image 1
Image 2

AMENDĂ MARE

Restaurant din Satu Mare depistat cu marfă expirată

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) din Satu Mare a efectuat o acțiune de control tematic la SC New Ideea Catering SRL (cunoscut sub denumirea "Bella Ciao") din Satu Mare, în scopul verificării conformității cu legislația în vigoare în ceea ce privește prestarea serviciilor de alimentație publică.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În urma inspecției, comisarii CJPC Satu Mare au identificat o serie de nereguli grave care au impus luarea unor măsuri ferme pentru protejarea sănătății și siguranței consumatorilor. Operatorul economic, SC New Ideea Catering SRL, a fost sancționat contravențional cu o amendă în cuantum de 19.000 de lei, iar s-a decis aplicarea măsurii de oprire definitivă și retragerea din rețeaua de alimentație publică a produselor cu data limită de consum depășită și a celor care nu respectau condițiile de etichetare și depozitare.

 

Printre cele mai semnificative nereguli constatate în timpul inspecției se numără:

 

1. Comisarii au identificat brânzeturi cu originea în Italia care depășiseră data limită de consum, constituind un pericol pentru sănătatea consumatorilor.

 

2. Alimentele nu erau depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă, ceea ce putea duce la dezvoltarea bacteriilor și riscul de îmbolnăvire a clienților.

 

3. Produsele alimentare, cum ar fi deserturile și pizza, erau expuse la comercializare fără informațiile necesare privind ingredientele și data limită de consum, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a drepturilor consumatorilor de a fi informați corect.

 

Punct de vedere al restaurantului

Pe adresa redacției Informația Zilei a sosit un punct de vedere de la un anume Marius Constantin Chis, probabil reprezentantul restaurantului la care s-au găsit problemele menționate mai sus de către CJPC Satu Mare. Îl redăm în continuare:

”Brânzeturile de proveniență Italia, cu data limită de consum depășită, nu au fost folosite în procesul de preparare al produselor noastre. Din motive regretabile, nu am reușit să le depozităm/neutralizăm, fiind identificate de către inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului în incinta spațiilor de producție. Referitor la preparatele culinare depozitate necorespunzător – abaterile nu au fost de natură să pună în pericol în niciun mod sănătatea clienților noștri. Cât despre deserturile și sortimentele de pizza expuse la comercializare cu deficiențe de informare, ne asumăm întru totul responsabilitatea și am remediat situația, cu aceeași mențiune: nu a existat niciun fel de pericol pentru consumator.”