Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România, campioana utilizării materialelor educative video pe tema reducerii risipei alimentare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor anunţă că România este campioana utilizării materialelor educative video promovate de InfoCons pe tema reducerii risipei alimentare, în cadrul proiectului european “Global learning approach on food waste in non formal education”.

Conform sursei citate, evaluarea testelor, ponturilor, animațiilor și jocului s-a derulat în perioada 21 octombrie 2019 – 03 decembrie 2020. România și Lituania domină statisticile, ca număr de utilizatori sau vizitatori ai materialelor, iar ţara noastră ocupă prima poziție la 8 din cele 11 materiale video educative, 3 locuri întâi revenind Lituaniei. Statistica include şapte state participante la proiect, respectiv România, Bulgaria, Croația, Lituania, Letonia, Estonia și Bangladesh. “Din totalul de 42.829 utilizatori ai testelor, 40% provin din România, urmată de Lituania cu 28% utilizatori. Cel mai frecventat dintre cele 3 teste a fost ”Călătoria bananei” (45.5% din totalul utilizatorilor), cu România pe primul loc (47%) și Lituania pe poziția secundă (23.5%). La categoria animație video – cu trei ”Povești din bucătărie” (33.744 vizualizări) – conduce România (37.8%) urmată de Lituania (29.5%).

Povestea albinelor s-a plasat pe primul loc (40% vizualizări). Cele 4 ponturi oferite au înregistrat 38.756 vizitatori impresionant de vizitatori, din care 40% pentru România și 23% pentru Lituania. Congelarea corectă a alimentelor a atras cel mai mare număr de privitori (30%). Singurul joc, intitulat ”Eroul de zi cu zi”, a adunat 4570 de utilizatori, 32% de utilizatori din România și 25% din Lituania”, se arată în comunicat.

Toate detaliile despre acest proiect se găsesc pe site-ul www.infocons.ro.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Stand la oras, evident, cumpăram alimentele. De ce la lidl nu exista cantare de control cantitate si pret? Este o politica mârșavă de tot: pun în cos, de multe ori nu văd pretul pentru că nu exista sau e pus in altă parte. Ajung la casă, trec cu bun simt mai departe si ajung acasa cu portmoneul golit. Vrem cantare la magazine!

Lasă un răspuns