Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

20 % DIN VICTIME PROVIN DIN ROMÂNIA

România, pe primul loc în UE la decese prin înec

România, pe primul loc în UE la decese prin înec
Din cele 1.033 de decese prin înec în România din 2021, 700 au fost bărbați și 333 femei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în privința deceselor cauzate de înec, conform datelor din anul 2021. Aproximativ 21% din toate victimele de înec din UE au fost raportate în țara noastră.

 

 

Conform Eurostat, citat de Agerpres, în 2021, Uniunea Europeană a înregistrat 5.004 decese prin înec, în creștere cu 532 față de anul anterior, 2020. România se situează pe primul loc cu 1.033 de decese prin înec, reprezentând aproximativ 21% din totalul UE. Urmează Franța cu 653 de decese, Polonia cu 466 și Germania cu 457.

 

 

Cele mai scăzute rate ale deceselor prin înec au fost raportate în Luxemburg (1), Malta (3) și Cipru (9).

 

 

În majoritatea țărilor UE, decesele prin înec sunt de două ori mai frecvente în rândul bărbaților comparativ cu femeile. Excepții sunt Austria, cu 33 de decese în rândul bărbaților și 19 în rândul femeilor, și Malta, cu un bărbat și două femei decedate prin înec.

 

 

Din cele 1.033 de decese prin înec în România din 2021, 700 au fost bărbați și 333 femei.

 

 

Tragedii recente

 

 

În această lună, un adolescent de 16 ani a fost găsit decedat în Dunăre în zona portului Corabia, județul Olt, în noaptea de 19-20 august 2024. Anterior, un bărbat de 35 de ani a murit în râul Timiș în timp ce încerca să-și salveze fetița de șase ani de la înec; copila a supraviețuit.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

7 familii din Dumbrava aşteaptă de 10 ani introducerea curentului electric

În 2012, în judeţul Satu Mare mai sunt case fără curent electric şi copii nevoiţi să înveţe la lumina lumânării. Toate acestea se întâmplă la Dumbrava, localitate sau cartier al oraşului Livada.

Oamenii de aici au ajuns la limita răbdării şi-au pierdut încrederea atât în autorităţi cât şi în politicieni, despre care spun că promit marea cu sarea până ajung la ciolan apoi uită de toate şi îşi rezolvă problemele lor. Oamenii susţin că în timp ce ei sunt duşi cu vorba pe alte străzi unde locuiesc doar 2 – 3 familii a fost introdus curentul.