Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Românii nu par tare interesaţi să ia parte la cursuri online

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Tinerii, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, efectuează în general cursuri online mai frecvent decât populația adultă

O alternativă considerată a fi sigură pentru educaţie şi instruire este învăţarea online. Conform datelor Eurostat, anul trecut 8% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 de ani din Uniunea Europeană au făcut un curs online în ultimele trei luni anterioare sondajului.

 Numărul celor ce fac cursuri online în UE este în creştere comparativ cu anul 2017, mai exact cu 7%. Față de 2010, cota s-a dublat de la 4%. În 2019, 21% dintre persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani din Finlanda au făcut un curs online în ultimele 3 luni, în Suedia această pondere fiind de 18%. Aceste ţări au fost urmate în topul statelor europene cu număr mare de oameni care se califică online de Spania (15%), Estonia (14%), Irlanda și Olanda (ambele 13%). La coada clasamentului se află Bulgaria (2%), România (3%) și Letonia (4%).

Tinerii, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, efectuează în general cursuri online mai frecvent decât populația adultă, scrie Biroul de date statistice al Uniunii Europene. În 2019, 13% dintre tineri au raportat că au făcut un curs online în ultimele 3 luni, față de 9% în rândul adulților cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani. “Diferențe și mai mari între grupurile de vârstă sunt observate într-un aspect suplimentar al activităților de învățare online: comunicarea cu instructorii sau studenții prin site-uri web sau portaluri educaționale.

În 2019, 28% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani au raportat că au comunicat cu instructorii și studenții online în ultimele 3 luni, în timp ce doar 7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani au făcut acest lucru”.

Acasa
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns