Image 1
Image 2

Românii nu sunt prea dispuși să-și negocieze salariul la interviurile de angajare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mai puţin de jumătate dintre candidaţii care se prezintă la un interviu negociază salariul, deşi suma oferită de companie poate fi mărită de regulă cu până la 25%, afirmă peste şase din zece angajatori, potrivit unui sondaj publicat, vineri, de platforma BestJobs. În plus, şi mai puţini sunt cei care îşi negociază beneficiile extra-salariale.

”Astfel, aproape un sfert dintre angajatori spun că sub 10% dintre candidaţii care se prezintă la interviu negociază salariul oferit, în timp ce aproape 40% afirmă că între 10 şi 50% dintre cei intervievaţi fac acest lucru. Doar unul din zece recrutori susţine că procentul candidaţilor care îşi negociază salariul este între 75 şi 100%”, se arată în comunicat.

Cu toate astea, peste şase din zece angajatori spun că salariul oferit unui candidat este negociabil. În cea mai mare parte (56,6%), recrutorii declară că suma oferită poate fi negociată cu până la 25%. Pentru aproape unul din zece angajatori, candidatul poate negocia cu peste 25% suma oferită. În schimb, circa trei din zece recrutori susţin că nu există nicio marjă de negociere.

”În general, cei mai mulţi candidaţi care îşi doresc negocierea salariului sunt bărbaţii (46%), în timp ce sub o treime dintre femei abordează acest subiect, conform răspunsurilor oferite de angajatori. Când vine vorba despre beneficiile extra-salariale, peste jumătate dintre recrutori (53%) spun că sub 10% dintre candidaţii care se prezintă la interviu negociază şi aceste drepturi”, se arată în comunicat.

De cealaltă parte, peste patru din zece angajaţi (42%) susţin că acceptă de regulă salariul oferit de angajator din prima, fără nicio negociere, în timp ce doar doi din zece candidaţi negociază oferta salarială. Totuşi, există şi angajaţi (34% dintre respondenţi) care spun că obişnuiesc să negocieze atât salariul, cât şi pachetul de beneficii extra salariale.

Printre beneficiile extra-salariale cele mai cerute sunt programul flexibil de lucru, bonusurile de performanţă (44%) şi trainingurile / cursurile de şcolarizare plătite de firmă pentru dezvoltare profesională (30%)”, se arată în comunicat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Bursa locurilor de munca la Satu Mare

ȘOMAJ LA SATU MARE

Rata șomajului, aproape 4%

La sfârșitul lunii decembrie 2023, rata șomajului înregistrată în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a fost de 3,92 %,în creștere cu 0,27 pp față de luna noiembrie a anului 2023.