Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

DIASPORA

Românii se fură între ei în Franţa

În seara zilei de luni, 18 septembrie 2023, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, trei cetăţeni români s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră pentru intrarea în România.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Aceşti cetăţeni erau unul din Constanţa şi doi din Maramureş şi călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, care se întorcea din Franţa.

În timpul controlului efectuat de poliţiştii de frontieră, în bagajele constănţeanului, în vârstă de 35 de ani, au fost găsite mai multe unelte folosite în construcţii, printre care şurubelniţe electrice, flexuri, un rotopercutor, acumulatori şi o staţie de încărcare. Valoarea acestor unelte a fost estimată la 11.700 lei.

Bărbatului i-au fost solicitate documente justificative pentru bunurile găsite în bagaje, deoarece anterior, la sediul instituţiei, fusese primit un apel telefonic de la un alt cetăţean român care se afla în Franţa şi care reclamase că i-au dispărut din depozitul societăţii pe care o administrează mai multe unelte.

Constănţeanul nu a putut prezenta documente care să ateste provenienţa bunurilor de marcă Hilti găsite în bagajele sale. După cercetări suplimentare, poliţiştii au stabilit că uneltele au fost luate chiar din depozitul firmei la care bărbatul a lucrat anterior. Acesta a mărturisit că a fost angajat în Franţa la firma cetăţeanului român care a reclamat dispariţia bunurilor, dar acum a decis să se întoarcă în România pentru a începe o afacere pe cont propriu. Cu toate acestea, la plecare, a luat cu el uneltele de construcţie de la fostul său loc de muncă.

Bunurile au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar constănţeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

MITING PENTRU PACE

Proteste împotriva creșterii bugetului militar în Japonia

Parlamentul japonez a aprobat joi bugetul pentru anul fiscal 2024 începând din aprilie, în valoare totală de 112,57 trilioane de yeni (aproximativ 744 de miliarde de dolari). Bugetul de apărare al țării pentru noul an fiscal a înregistrat o creștere de 16,6 la sută, atingând un record de 7,92 trilioane de yeni, adică 56 miliarde de dolari.