Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Roșii umplute cu cremă de brânză

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

18-20 de bucăți de roșii, 500 g brânză proaspătă, o ceapă sau un praz mic (prazul nu are miros puternic), 50 g de unt sau margarină, 1-2 linguri de smântână, în funcție de consistența brânzei, o legătură de mărar verde sau 2 lingurițe de mărar uscat și măcinat, sare, piper.

Mod de preparare:

Brânza se amestecă cu ceapa răzuită (sau prazul), cu untul și smântâna. Se adaugă mărarul mărunțit cât se poate de fin, apoi se condimentează. Se amestecă bine, până când se obține o pastă omogenă. Partea de sus a roșiilor se decupează, iar din bucata mai mare se scoate miezul, apoi se umple cu crema de brânză. Smântâna din crema de brânză se poate substitui cu maioneză, dar atunci este indicat să se consume într-o zi, cel mult două. Compoziția se poate îmbogăți și cu bucățele de măsline (fără sâmburi).

Gustul de măsline se potrivește foarte bine cu aceasta. Se ornează cu frunze verzi de ceapă, mărar sau busuioc, ori cu măsline sau felii de ceapă roșie. Se consumă ca mâncare de sine stătătoare, sau se folosește la platou rece, în combinație cu alte preparate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns