Image 1
Image 2
Acasa

SĂRITURI CU SCHIURILE

Ryoyu Kobayashi a câștigat Turneul celor 4 Trambuline

Ziua de sâmbătă, 6 ianuarie 2024, a marcat încheierea ediției a 72-a a Turneului celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile, iar atmosfera în orașul austriac Bischofshofen a fost electrică, cu 14.000 de fani entuziasmați prezenți în tribune.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Prima manșă a adus cu sine suspans și emoții, desfășurându-se sub privirile atente ale iubitorilor de schi. Cu fulgi de zăpadă dansând în aer, competiția a început de la bara de start cu numărul 13, aducând noroc sau ghinion concurenților. Manuel Fettener a deschis balul cu o săritură de 134,5 metri, fiind urmat de Granerud și Wellinger cu câte 132 de metri. Evoluția spectaculoasă a lui Lovro Kos, care a aterizat la 135,5 metri, l-a propulsat pe primul loc. Cu toate acestea, slovenul a fost depășit de compatriotul său, Anze Lanisek, cu 134,5 metri, dar cu un total mai bun acumulat. În final, Stefan Kraft și-a arătat calitățile, dar câștigătorul primei manșe a fost Ryoyu Kobayashi, cu o săritură impresionantă de 137 de metri.

 

În manșa secundă, condițiile au favorizat sărituri de peste 130 de metri, iar lupta pentru titlul de câștigător s-a intensificat. Andreas Wellinger a forțat cu o săritură de 137 de metri, dar șansele sale de a câștiga turneul erau reduse. Temporar pe primul loc, germanul a fost devansat de Fettner, iar apoi de Anze Lanisek, care a impresionat publicul cu o săritură de 141 de metri. Cu toate acestea, Stefan Kraft a păstrat suspansul până în ultimul moment, dar obiectivul său era Cupa Mondială. Ryoyu Kobayashi a încheiat etapa pe locul 2, câștigând astfel turneul pentru a treia oară, deși nu a reușit să câștige nicio etapă, fiind constant pe locul 2. Etapa a fost câștigată de Stefan Kraft, liderul la zi al Cupei Mondiale. Ryoyu Kobayashi se află pe locul 3 în Cupa Mondială.

 

După triumful său la Bischofshofen, Ryoyu Kobayashi s-a situat în fruntea clasamentului “bogaților”, acumulând 179.350 de franci elvețieni. Cu 36.350 de franci elvețieni câștigați în sezonul 2023-2024 înaintea turneului, japonezul a obținut un succes impresionant, câștigând fiecare etapă a competiției.

 

CITEȘTE ȘI: CFR Cluj și-a luat un jucător cu peste 100 de meciuri în Seria A

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with