Image 1
Image 2

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ

S-a reluat programul Casa Verde Fotovoltaice

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat marți, 23 ianuarie, dimineața. Cei 25.000 de beneficiari care n-au reușit să selecteze un instalator pot relua procedura. Aceștia vor obține o finanțare de 20.000 de lei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cu ajutorul acestui program, 90.000 de gospodării din România vor avea facturi mai mici la curentul electric.

 

 

Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost deblocat după aproape patru luni în care instanța a decis suspendarea acestuia pentru rezolvarea unor contestații. Pe aplicația Administrației Fondului pentru Mediu a fost publicată lista finală cu instalatorii validați.

 

 

Instalatorul, ales dintre firmele validate, va analiza actele solicitanților și îi va aproba pe cei considerați eligibili, în funcție de condițiile stabilite prin Ghidul de finanțare a Programului.

 

 

25 de mii de beneficiari nu au reușit să își aleagă un instalator după ce programul a fost suspendat. Măsura a fost luată de Curtea de Apel Oradea, după ce o firmă din Bihor a dat în judecată Administrația Fondului pentru Mediu, pe motiv că nu a fost admisă în program. Ulterior, aceasta a ajuns la o înțelegere cu autoritățile și a intrat în lista programului. Pentru instalatori, perioada de suspendare a însemnat pierderi financiare.

 

 

Sistemul fotovoltaic de minim 3 kw pe h, pe care îl vor instala beneficiarii, poate reduce cheltuielile la facturi cu până la 80%.

 

 

Panourile au o durată de viață de peste 20 de ani, în funcție de producător și garanția oferită.

 

CITEȘTE ȘI:

Panourile solare pot ajunge deşeuri periculoase dacă nu sunt reciclate

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with