Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ȘAH

Șahiștii de la LPS Satu Mare au impresionat din nou

În lumea șahului, talentul și perseverența tinerilor sătmăreni de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) au strălucit din nou în cadrul unor competiții naționale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un grup impresionant de șahiști pregătiți în cadrul LPS Satu Mare au participat la concursul tradițional “Tinerii Lei” desfășurat la Baia Mare, obținând rezultate remarcabile și lăsându-și amprenta în lumea șahului. Competiția a adunat un total de 59 de participanți, de la copii la adulți, iar atmosfera a fost încărcată de tensiune și pasiune pentru “sportul minții”.

 

Victoria finală a fost stabilită abia după terminarea ultimei partide maraton și la al patrulea criteriu de departajare. Carjan Daniel de la Chimia Râmnicu Vâlcea s-a impus ca mare câștigător, în timp ce locurile 2 și 3 pe podium au revenit sătmărenilor Ionut Iuga (15 ani) și Marian Mureșan (12 ani), ambii de la LPS Satu Mare. Marian Mureșan nu doar că a ocupat un loc de pe podium, dar a obținut și primul loc la categoria copiilor de vârsta lui. În afara podiumului, și ceilalți tineri participanți de la LPS Satu Mare au obținut rezultate demne de laudă. Performanțele notabile nu se limitează doar la clasamentele finale, ci și la beneficiile sociale și intelectuale pe care le oferă participarea la astfel de evenimente.

 

Interacțiunile sociale, lecțiile de șah și îmbunătățirea concentrării pe perioade mai lungi sunt doar câteva dintre câștigurile semnificative la aceste competiții.

 

În paralel cu evenimentul de la Baia Mare, în București s-a desfășurat “Maestrul Bijuteriilor Șahiste”, un eveniment organizat într-un format atractiv cu grupe echilibrate de jucători. Printre participanți s-a numărat și Petru Varabiescu de la LPS Satu Mare și Arnia ChessIT, un tânăr talent de doar 9 ani. Cu o evoluție curajoasă și rezultate remarcabile, Petru a demonstrat că viitorul șahului românesc este luminos și plin de promisiuni.

 

Șahiștii de la LPS Satu Mare sunt antrenați de Cătălin Ardelean.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Un magazin din Maramureș a fost amendat

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns