Image 1
Image 2

Salată cu fructe de mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

3-400 g de fructe de mare (cât mai diversificate), două cepe albe şi una roşie, sau trei cepe albe, o salată creaţă, câteva fire fragede de rucola, o jumătate de ardei gras, 4-6 bucăţi de roşii chery, 2-3 linguri de ulei de măsline, 100 ml de oţet, sare, 5-6 bucăţi de foi de dafin, o linguriţă de seminţe de muştar, nucşoară măcinată, zeamă de lămâie, măsline negre.

Mod de preparare:

Fructele de mare se spală bine, se feliază 2 cepe, se adaugă foile de dafin, seminţele de muştar, se condimentează cu sare şi dacă vă place cu puţină nucşoară măcinată şi se amestecă bine. Se toarnă peste ele oţetul diluat cu puţină apă (după gust), se amestecă bine şi se lasă la marinat, timp de 3-4 zile, într-un loc mai răcoros, sau chiar la frigider. Salata şi rucola se rup bucăţele mici, o ceapă (dacă aveţi, se recomandă ceapă roşie, sau cepă de apă) se feliază subţire, roşiile se taie în 2-4 bucăţi, iar ardeiul se taie fideluţe. Fructele de mare se scot din zeama în care a stat la marinat, se strecoară şi se adaugă la amestecul anterior preparat. Dacă vă place, se poate folosi şi ceapa marinată. Compoziţia se stropeşte cu uleiul de măsline, iar la servire se poate orna cu măsline negre. Se oferă cu felii de lămâie sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sărmăluțe în frunză de ștevie

Cronicari de la curtea sultanilor au scris despre sarmale, dar Imperiul Otoman este o putere apărută mult mai târziu decât relatările despre preparat. Se vorbește despre faptul că Alexandru Macedon le-a descoperit în incursiunile armate în Orient. Cea mai veche rețetă de sarmale pare a fi cea datată 782 î.e.n. În muzeele din Armenia se află multe mențiuni și chiar rețete, păstrate în scrieri cuneiforme. De exemplu, o rețetă păstrată datând din anul 782 î.e.n. Aceasta se prepara din carne de pui, ciuperci, brânză, ca o frânghie împletită care se desface în fâșii subțiri ca firele de păr) și nuci.

Cartodi scazuti, cu carnati

Cartofi cu cârnați afumați și aromă de ardei

Această rețetă tradițională aduce împreună savoarea cârnaților afumați cu bogăția cartofilor și prospețimea legumelor pentru a crea un fel de mâncare reconfortant, perfect pentru orice masă în familie.