Image 1
Image 2

CULTURĂ LA NEGREȘTI-OAȘ

Sălile Muzeului Țării Oașului au fost arhipline la vernisajul Art Bunavestire

Sălile Muzeului Țării Oașului au fost arhipline la vernisajul Art Bunavestire
Zeci de oameni de cultură din zona Țării Oașului, dar și din județele Satu Mare și Maramureș au participat la deschiderea celei de-a 38-a ediții a expoziției anuale Art Bunavestire, din Negrești-Oaș.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Sălile Muzeului etnografic au fost arhipline și datorită interesului tot mai accentuat pentru cultură al populației din zonă, dar și pentru faptul că autorități locale și județene au fost prezente în număr mare.

 

 

Miercuri, 25 martie, cu începere de la ora 16:00, Muzeul etnografic din inima Țării Oașului a îmbrăcat haine de sărbătoare, nu doar pentru că vernisajul are loc, în fiecare an, în ziua Bunei Vestiri, ci și pentru că a ajuns la o venerabilă ediție, și anume la numărul 38.

 

 

Se poate spune că a devenit o mișcare cultural-artistică, menită a aduna laolaltă pictori, sculptori, fotografi, cu valori comune și expresii creative inedite.

 

 

Într-o zi atât de specială, vorbesc nu doar în calitate de primar, ci și ca unul dintre voi, un iubitor de frumos și de tradiție. În fiecare an, pe data de 25 martie, ne adunăm cu toții aici, la Muzeul Țării Oașului, pentru a sărbători împreună Art Bunavestire, un eveniment care a devenit mai mult decât o tradiție: a devenit o parte din sufletul comunității noastre. 

 

 

Am marcat a 38-a ediție a acestui eveniment extraordinar, care aduce în fiecare an culoare, lumină și inspirație în viețile noastre. Este o zi de sărbătoare, o zi în care arta și cultura se împletesc într-un mod unic, reflectând bogăția și diversitatea comunității noastre.

 

 

Vreau să felicit, în mod special, acest grup excepțional de artiști, pentru continuitate și omogenitate, grupul Art Bunavestire: Susana Ardelean, Adrian Vasile Chira, Laura Ghinea, Dorel Petrehuș, Corneliu Pop, Ioan Pop-Vereta și Ioan Pop-Prilog, fiecare aducând în fața noastră viziuni unice și inedite prin operele lor.”, a declarat primărița Aurelia Fedorca, în mesajul său din deschiderea oficială a expoziției.

 

 

Aceasta a mai adresat calde felicitări și tuturor artiștilor expozanți pentru frumuseţea operelor expuse, pentru expresivitatea artistică a acestora, pentru perseverenţă şi pentru moştenirea culturală pe care o lasă an de an Negreştiului şi Ţării Oaşului: Ilie Bostan, Gheorghe Dican, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Sabina Drinceanu, Maxim Dumitraș, Petru Lucaci, Alexandru Siminic, Alexandrina Siminic.

 

 

Echipa curatorială a acestei ediții a fost formată din Dorel Petrehuș și Ioan Pop-Prilog, iar cronica a fost semnată de Vasile Duda, istoric și critic de artă.

 

 

Dintre oficialitățile și personalitățile prezente, îi amintim pe: Anca Natalia Rusu – director al Muzeului în Aer Liber al Țării Oașului și gazdă a evenimentului, primărița Aurelia Fedorca, prefectul Radu Roca, scriitorii Ștefan Haiduc, George Vulturescu și Ioan Nistor, Remus Vîrnav – fondatorul Muzeului în Aer Liber al Țării Oașului, viceprimarul Ioan Fanea, părintele protopop Marcel Malanca, Zamfir Danciu – directorul Direcției Județene de Cultură, vicepreședinții Consiliului Județean Oliviu Buzgău și Lenuța Cornea, Viorel Bud – directorul Liceului Teoretic Negrești-Oaș, interpreta Maria Tripon, preoți din Protopopiatul Oaș, iubitori de artă și cultură.

 

 

Implicați în realizarea celei de-a 38-a ediții a expoziției Art Bunavestire au fost reprezentanții următoarelor instituții: Muzeul Țării Oașului, Primăria Negrești-Oaș, Asociația Artistică Art Bunavestire, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Casa Orășenească de Cultură și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș.

 

Sălile Muzeului Țării Oașului au fost arhipline la vernisajul Art Bunavestire
Sălile Muzeului Țării Oașului au fost arhipline la vernisajul Art Bunavestire

 

Această sinergie a fost cheia succesului evenimentului și a reafirmat angajamentul comun față de promovarea și susținerea culturii și artei.

 

 

Împreună, au făcut din Art Bunavestire nu doar o tradiție, ci și un punct de referință pentru ceea ce înseamnă arta contemporană la nivel național, coagulând comunitatea, tradiția și frumusețea în viețile noastre.

 

Citește și:

“Art Bunavestire” continuă tradiția artei contemporane la Negrești-Oaș

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with