Image 1
Image 2

CEL MAI PUR AER DIN LUME

Salina Slănic Prahova este cea mai mare din lume

Românii și turiștii străini interesați să respire cel mai pur aer de pe planetă o pot face chiar la noi, în România. Recunoscută înca de la sfârșitul anilor 1800, stațiunea Slănic Prahova are cea mai mare salină din Europa, ca dimensiuni. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

S-au excavat nu mai puțin de 2,9 milioane de metri cubi de sare, iar pentru acest fapt, toți cei care doresc să respire cel mai curat aer din lume o pot face, fără grija că ar exista radiații sau poluare.

 

Stațiunea mai deține câteva superlative speciale, și anume structura internă a masivului de sare, care oferă un spectacol inedit de culoare și frumsețe. Ca să vă dați seama de reala frumusețe și dimensiune a construcției, este necesar să mergeti neapărat să vizitați.

Are 14 camere cu o deschidere de 10 metri la tavan, 32 de metri la talpă, iar înaltimea este de 54 de metri. Salina are o adâncime de 208 metri. Dimensiunile sale impresionante ai consacrat-o ca fiind cea mai mare salină din Europa.

Ținând cont de acest fapt, pentru accesul facil al turiștilor s-a amenajat un lift, care aducea mai degrabă a colivie. Aceasta cobora prin puțul de extracție, până la adâncimea de 208 metri. Din păcate, în anul 2022, puțul s-a rupt iar de atunci nu a mai putut fi reparat.

 

Turiștii pot însă vizita obiectivul prin curse special programate, cu microbuzele, timp în care se pot bucura de spectacolul de culoare pe care îl oferă pereții imenși ai salineri, care redau nuanțe difeite de marouri. De asemenea, în timpul coborârii, vizitatorii pot vedea și pot afla informații despre vechile locuri unde se exploata sarea.

 

Vizitatorii cu afecțiuni respiratorii pot petrece aici tot timpul pe care și-l doresc, pentru că nu vor avea timp să se plictisească. Sunt amenajate spații speciale pentru a se desfășura competiții sportive în adevărul sems al cuvântului.

 

De asemenea, turiștii pot dispune de o încăpere având capacitate de 50 de locuri, unde se pot întinde pe pat, se pot odihni pe scaune, pot lua masa în condiții foarte bune.

 

De asemenea, copiii pot să se joace în locurile special amenajate pentru ei, care sunt dotate cu leagăne, balansoare și tobogane. De asemenea, pot dispune și de terenuri de tenis, fotbal, carting, și minifotbal, mese de biliard și un bufet.