Image 1
Image 2
Ciornă automată
Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru a înţelege de ce este cooptat primarul Sibiului în PNL, cu promisunea fermă că va ocupa în acest partid o poziţie fruntaşă, trebuie să privim cu atenţie la liderul liberal, Crin Antonescu.

Nu ne va fi greu să rememorăm atitudinile anti-occidentale din discursurile sale. Cele mai importante şi cele mai elocvente sunt luările sale de poziţie din cea mai importantă funcţie pe care a deţinut-o, aceea de preşedinte interimar al statului. Din obişnuita sa vorbărie, colorată prin serii inepuizabile de sinonime, se pot extrage elementele definitorii ale viziunii sale. Faptul că el ca preşedinte nu primeşte ordine de la nimeni, de asemenea că România a dat mai mult Uniunii Europene decât a primit şi multe altele, sunt argumente ale unui punct de vedere anti-occidental, pe care preşedintele interimar l-a exersat ori de câte ori a avut ocazia.

Fie că s-a pronuţat din această poziţie importantă de şef al statului, fie că a făcut-o înainte şi după plecarea sa de la Cotroceni, discursurile pronunţate de Crin Antonescu au fost în atenţia demnitarilor occidentali.

Nu se poate crede că un lider important dintr-o ţară membră a UE este total ignorat. Lider care mai este şi copreşedinte al celei mai importante forţe politice din România, câştigătoare fără drept de apel a alegerilor legislative. Spre deosebire de celălalt preşedinte al USL, Victor Ponta, liderul liberal nu a făcut nicio concesie Europei, a tocat-o ori de câte ori a avut ocazia.

Cei ce îi reproşează faptul că a acuzat în fel şi chip Occidentul, neavând o viziune coerentă pe termen lung asupra evoluţiei sale politice, au perfectă dreptate. Crin Antonescu a devenit, dintre liderii politici ai Uniunii Europene, unul dintre cei mai problematici. A nu se crede că ceea ce rostesc oamenii politici din România în ţară, în interiorul ei, pe canalele noastre mediatice, nu are niciun ecou extern. România este îndeaproape monitorizată de ambasadele Uniunii Europene, guvernele lor sunt de îndată şi temeinic informate asupra atitudinii grupărilor şi liderilor politici din ţară.

Cum să le scape din vedere un om politic important ca şi Crin Antonescu care denigrând Uniunea Europeană cultivă euroscepticismul? Mai ales că acest eurosceptic conduce şi al doilea partid mare din România, înscris într-o coaliţie ce a câştigat ultimele alegeri legislative.

Acum, în preajma Congresului PNL se aud tot mai des reproşuri adresate de membrii importanţi sau mai puţin importanţi din partid, condamnând renunţarea grupării liberale la spiritul european, caracteristic înaintaşilor.

Aşa putem înţelege de ce în ultimul moment, cu câteva zile doar de deschiderea lucrărilor congresului, Crin Antonescu a luat decizia de a-l coopta pe Johannis Klaus. Extras din primăria Sibiului şi urcat într-o poziţie însemnată din PNL, în preajma liderului, preşedintele Forumului Democrat German are rolul vital de a-l împăca pe Crin Antonescu cu Europa, poate chiar şi cu Angela Merkel. E o lovitură de maestru s-ar putea spune dacă viitorul imediat ne va demonstra că Johannis Klaus va izbuti să-l reintegreze în Europa pe cel ce s-a străduit până mai ieri să dovedească că este inamicul ei numărul unu. Dacă Johannis Klaus va reuşi, va fi înlăturată încă o baricadă din calea celui ce îşi doreşte din răsputeri să ajungă preşedintele României.

Salvarea sa ar putea veni de la Johannis Klaus.

 

Ciornă automată

Şi dacă, totuşi, Marcel Ciolacu va demisiona?

S-ar părea că Marcel Ciolacu este unicul prim ministru care ameninţă cu demisia, iar principalul adversar, din întâmplare acum partener de nevoi, îl roagă să rămână în continuare la cârma guvernului.

Sigla Informatia Zilei

Aripa anti-PSD din PNL

Asculta acest articol Toate datele conduc spre ideea că în PNL se dezvoltă o aripă anti-PSD care se amplifică pe