Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Sărbătoarea primăverii, a mamei și Lăsatul secului

Sărbătoarea primăverii, a mamei și Lăsatul secului
În localitatea Chiuzbaia, aparținătoare orașului Baia Sprie, tradițiile se păstrează cu sfințenie. Oamenii locului, îmbrăcați în costume populare, organizează mereu evenimente specifice sezonului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

După Mărțișor și 8 Martie, urmează Postul Învierii Domnului Iisus Hristos. Chiuzbăienii fac Lăsatul secului, moment marcat cu multă voie bună și mâncăruri tradiționale. Este un eveniment moștenit din străbuni și continuat de actuala generație.

 

Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 16, la Căminul cultural din Chiuzbaia are loc ediția I a Sărbătorii primăverii a mamei și a iubirii, un spectacol susținut de fiii satului, soliști vocali, instrumentiști și dansatori. Invitat special Gabriela Ardusătan, solist vocal al Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”.

 

Gazdele vă așteaptă, îmbrăcați în costume tradiționale, la joc și voie bună de Lăsatu` secului. Sub sloganul :”Iar Găzdoaiele din sat / Coșercile le-o gătat / pancove și cozonaci / Haideți toți să le gustați”, organizatorii Ana Avram, Vasile Babici și Ana Ardusătan îi invită pe toți să ia parte la frumosul obicei al localnicilor din această zonă a Maramureșului.

V. Gherman

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with