Image 1
Image 2

SKI JUMPING

Săriturile cu schiurile se mută în Germania, la Klingenthal

Două deplasări au mai rămas până la Turneul celor 4 Trambuline la sărituri cu schiurile. Din Norvegia, sportivii se mută în Germania, la Klingenthal, pentru perioada 8-10 decembrie 2023. Acolo sunt programate două etape individuale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Înainte de datele care contează spunem că Departamentul de sporturi de iarnă al Muzeului Klingenthal deține un document de unsprezece pagini care conține informații detaliate despre planul de construire a unui deal imens în apropierea Vogtland Arena de astăzi. Vogtland Arena a fost inaugurată la sfârșitul anului 2005, iar prima competiție oficială organizată aici a fost… campionatul ceh, câștigat de Jan Matura.

 

La jumătatea lunii noiembrie 2019, a venit vorba despre organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 în statele federale germane Saxonia, Turingia și Bavaria. Deși ideea a câștigat o mulțime de susținători, a stârnit și multe controverse datorită faptului că a fost o inițiativă privată a instituției financiare VR Bank Bad Salzungen Schmalkalden eG, care nu a dorit să se consulte cu Comitetul Olimpic German, care a respins rapid o astfel de opțiune.

 

Recordul trambulinei, 149,5 metri, este deținut de un norvegian, Marius Lindvik, performanță care datează din 24 februarie 2018. Dar era la Cupa Continentală, iar recordul oficial, de pe “foile de joc” din weekend, este de 146,5 metri, săriţi de neamţul Michael Uhrmann pe 2 februarie 2011.

 

Altfel, un bilet pentru toate evenimentele din weekend costă de la 37,5 euro (adulți) și 28,5 euro (redus). Pentru o singură zi, sâmbătă sau duminică, prețurile sunt de la 18,75 euro (adulți) și 14,25 euro (redus). Copiii de până la 12 ani intră gratuit.

 

Prognoza meteo: La Klingenthal, de vineri până duminică se anunță temperaturi de 0 și -3 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt aproape de zero, iar vântul s-ar putea să creeze probleme, fiind prognozate viteze de până la 18 km/h.

 

Programul de la Klingenthal

• Vineri, 8 decembrie: ședință de calificare, ora 16.40 (Eurosport 2, HD)
• Sâmbătă, 9 decembrie: etapă individuală, ora 17.00 (Eurosport 2, HD)
• Duminică, 10 decembrie: ședință de calificare, ora 15.00 (netelevizată)
• Duminică, 10 decembrie: etapă individuală, ora 17.00 (Eurosport 1, HD)

 

Date despre trambulină
• Punct de construcție: 125 de metri
• Dimensiune: 140 de metri
• Record oficial: 146,5 metri (Michael Uhrmann, 2011)

 

Clasamentul Cupei Mondiale (individual) AICI.

 

Clasamentul Cupei Mondiale (națiuni) AICI.

 

Webcam de la Klingenthal AICI.

 

CITEȘTE ȘI:

Președintele Klaus Iohannis prezintă intențiile României

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with