Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmăreanul George Goia a cucerit două medalii de aur la Campionatul Naţional de skandenberg

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iar elevul său, Gabriel Nichita, a luat două medalii de bronz

În perioada 4-6 iunie s-a desfăşurat la Radăuţi a 15-a ediţie a Campionatului Naţional de skandenberg, organizat de Asociaţia Română de Skandenberg “Braţ de fier”, Clubul Sportiv Bucovina şi o firmă producătoare de maşini.

Competiţia a strâns peste 400 de sportivi, legitimaţi la cele aproximativ 20 de cluburi de skandenberg din România. S-a desfăşurat în oraşul Rădăuţi, fiind cel mai puternic campionat naţional dintre toate ediţiile desfăşurate în ultimii 15 ani, atât prin organizare, valoarea premiilor (aproximativ 15.000 de euro) cât şi prin nivelul foarte ridicat de pregătire al sportivilor participanţi. Sigur că s-au luat toate măsurile de siguranţa pentru evitarea răspândirii virusului COVID-19, prin distanţare socială, şi purtarea măştii de protecţie la masa de concurs.

La competiţia desfăşurată în aer liber, în piaţa centrală a oraşului, a fost prezent şi cel mai mare campion de skandenberg din toate timpurile americanul John Berzenk, venit special din Statele Unite pentru acest eveniment.

Atmosfera a fost animată şi prin prezenţa îndrăgitei cântareţe de muzică populară Sofia Vicoveanca, care a susţinut un mic concert de muzica populară.

Sătmăreanul George Goia (foto principal – stânga) a participat la categoria masters 70 kg, cucerind medalia de aur la ambele braţe, iar Gabriel Nichita, elevul lui George Goia, a cucerit medalia de bronz la ambele braţe la categoria juniori 80 kg.

Cei 2 sportivi sunt legitimaţi la clubul sportiv Unirea Şişeşti, club care a ocupat locul 2 pe ţară după numărul de medalii obţinute 26 (14 de aur, 12 de argint şi 2 de bronz) precum şi titlul de campion absolut al României prin sportivul Ştefan Tamaş. “Mulţumesc pe această cale clubului Unirea Şişeşti pentru susţinerea acordată colegilor şi tuturor susţinătorilor”, ne-a declarat George Goia.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Cand te gandesti ca pana in 2010 am organizat campionat pe clase ,scoli, Trofeul Brancoveanu am organizat campionate de skanderberg cu mult succes, era o punte de Felicitari lansare in acest sport si astazi unde s-a ajuns ! felicitari care organizeaza asa ceva !!!!!!!!!

Lasă un răspuns