Image 1
Image 2

IPJ MARAMUREȘ

Schimbări importante și tehnologii noi de funcționare

Finalul anului trecut și începutul acestuia aduc modificări însemnate la IPJ Maramureș. Cele mai semnificative fac referire la sfârșitul „dominației” Gherman din fruntea poliției maramureșene.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

După episodul cu fuga primarului Cătălin Cherecheș, șeful poliției maramureșene comisar șef  Mihai Gherman a fost desmis și detașat adjunct la IPJ Vaslui. Împuternicit cu șefia județului este acum comisarul șef de poliție Constantin Ilea.

Comisar șef de poliție Dorin Gherman, șeful Serviciul Rutier Maramureș, s-a pensionat începând cu data de 29 decembrie 2023. Împuternicit șef Serviciu Rutier și șef Birou Drumuri Naționale și Europene este comisar de poliție Gheorghe Goth.

Anul acesta se va pensiona și agentul de poliție Adrian Gherman. După ce a activat la Serviciul Permise Auto Înmatriculări, s-a retras mai aproape de casă lucrând la Poliția Orașului Tg. Lăpuș.

Artistul popular, agent de poliție Florin Gherman, mai are de spus un cuvânt în poliția maramureșeană și continuă să cânte până  îi va veni vremea pensionării.

Cei patru polițiști maramureșeni au un punct comun: Locul de naștere, satul Rohia, un loc binecuvântat de Dumnezeu și încărcat de istorie.

Nu sunt singurele noutăți legate de IPJ Maramureș. Din acest an, polițiștilor rutieri vor putea face treaba și mai bine cu noile tehnologii luate în primire. Vizați sunt, în special, vitezomanii, consumatorii de alcool și de droguri care conduc autovehicule pe drumurile din județ.

La nivelul Direcției Rutiere „HeliPol” și „MixtMobil”, se află în derulare un proiect european. Beneficiar este și județul nostru, care, începând cu acest an, pentru dotarea polițiștilor s-au primit cinci pistoale radar, cinci sisteme electronice mobile de depistare a substanțelor psihoactive în salivă (acele drug-teste), 22 de etilometre, 75 de tablete, 26 de imprimante mobile termice, sisteme de cercetare la fața locului a accidentelor rutiere, respectiv un soft tahograf. Pe tablete sunt instalate bazele de date de interes ale Poliției Române, în care se vor regăsi persoanele date în urmărire, autovehiculele sustrase sau implicate în comiterea de infracțiuni. Astfel, se va digitaliza procesul de identificare a elementelor infracționale, aducând un aport considerabil pentru combaterea criminalității. Sistemul de ABATERI MOBILE va permite conectarea cu bazele de date naționale ale Poliției Române, întocmirea documentelor specifice activității de constatare a contravențiilor, printarea acestora și stocarea automată în bazele de date și integrarea cu Titlul de Creanță Electronic.

Polițiștii rutieri maramureșeni vor continua campania națională de educație rutieră care vizează categoriile vulnerabile de participanți la trafic în cadrul proiectului „Educație rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră”: „De asemenea, aceștia vor actiona în plan coercitiv în conformitate cu Programul Operaţiunilor Europene 2024 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), urmărind totodată combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave identificate la nivelul județului Maramureș.

V. Gherman

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with