Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

JOCURILE OLIMPICE

Se aprinde Flacăra Olimpică

Postare ( Sablon)
Marți se aprinde Flacăra Olimpică
Postare ( Sablon)
Cu aproape 100 de zile înaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris,  ediţia 2024,marți  va fi aprinsă flacăra olimpică la vechiul sit Olympia, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. în Grecia, în prezenţa preşedintelui CIO, Thomas Bach, reprezentanți ai Greciei și Franței.  Odată aprinsă, flacăra olimpică va porni într-o călătorie foarte lungă, vaste călătorii care o va duce de la Acropole la Paris, după ce va trece chiar și prin Polinezia Franceză.

 

 

Odată aprinsă, “Marea preoteasă”, actriţa greacă Mary Mina, va înmâna torța primului ei purtător, Stefanos Ntouskos, campion olimpic la canotaj la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Torța va fi preluată apoi de notătoarea franceză Laure Manaudou, care a cucerit primul ei titlu olimpic în 2004, la Atena, în proba de 400 m liber.

 

 

Flacăra va începe ulterior o călătorie de 5.000 km prin Grecia, timp de 11 zile, după care va fi transmisă organizatorilor francezi pe 26 aprilie care o vor îmbarca pe o navă cu trei catarge, pentru a călători spre ţara gazdă a JO 2024, fiind aşteptată la Marsilia, pe 8 mai.

 

 

Simbolul Jocurilor Olimpice va străbate apoi toată Franţa, trecând prin Antile şi Polinezia Franceză, pentru a ajunge la Paris în ziua ceremoniei de deschidere, 26 iulie.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Buget de 9 miliarde de Euro pentru Jocurile Olimpice de la Paris

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns