Image 1
Image 2

URȘII COBOARĂ ÎN SATELE DIN CODRU

Se înmulțesc zonele din județul Satu Mare în care apar urși în grădinile oamenilor 

Pe lista localităților vizitate de urși se adaugă Săcășeni, Hodod și Crucișor din județul Satu Mare. Urşii au devenit în ultima perioadă “vedetele” unor posturi de televiziune cu audienţă naţională, care prezintă imagini cu aceste animale omnivore, în aparenţă inofensive, dar periculoase dacă îi deranjezi. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Iată că, de o vreme, aceste animale solitare au fost semnalate şi la noi în judeţ, în afara aşa numitelor zone preferate de aceştia, fiind vorba mai ales despre Munţii şi colinele Oaşului, nu doar pe străzi din vecinătatea unor oraşe precum Braşov, Sibiu ş.a. 
Dacă în urmă cu aproximativ două săptămâni, Romi Coza, primarul comunei Crucişor atrăgea atenţia localnicilor asupra prezenţei urşilor prin pădurile din zonă, dovada fiind urmele proaspete găsite de pădurari şi paznicii de vânătoare, am primit şi alte informaţii. 
Aflat zilele trecute în studiourile Informaţia TV, inginerul silvic Balogh Sandor, responsabil de vânătoare în cadrul Asociaţiei “Valea Bercului”, ne-a confirmat cu imagini de pe camerele de supraveghere, că în pădurile din vecinătatea localităţilor Supur şi Săcăşeni, a fost, poate mai există cel puţin un urs. 
Există indicii, că poate alt urs a lăsat urme prin pădurile din vecinătatea comunei Hodod şi împrejurimi. Cele trei exemple pot fi suficiente pentru a pune în gardă iubitorii naturii, cei care circulă cu diverse motive mai ales prin păduri. 
Inginerul Balogh a mai spus că, în principiu, ursul nu atacă omul decât în situaţii deosebite, situaţie de evitat pe cât posibil, dar şi dacă a simţit gustul sângelui de om în urma vreunui atac, o să atace şi cu alte ocazii omul. Aceste animale devin deosebit de periculoase indiferent de locul unde ar intra în contact cu omul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with