Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONSILIUL LOCAL TÂRGU MUREȘ

Se modifică Regulamentul parcărilor din oraş

În vreme ce unii îşi acopereau cu pături maşinile, alţii au luat drumul parcărilor acoperite, iar dacă sub Podul Decebal n-ai mai avut loc să arunci un ac, au fost şoferi care au găsit soluţii ingenioase, parcând tot sub pod, doar că nu în parcare, ci pe trotuarele sau spaţiile verzi de sub acesta.
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului local, joi 31 august, pe ordinea de zi s-au aflat un număr de 42 de proiecte şi 2 proiecte în regim de urgenţă.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, aleşii locali şi-au dat votul şi au aprobat mai multe proiecte, printre care:

A fost avizat Regulamentul pentru funcţionarea pieţei de tip “talcioc”, situată în Str. Gheorghe Doja nr.193, administrată de o societate privată. Astfel, operatorul S.C. INSTGAZ S.R.L, va răspunde de îndeplinirea cerinţelor de dotare a pieţei şi va asigura buna funcţionare a acesteia, cu respectarea condiţiilor prevăzute în legislaţia specifică.

Un alt punct pe ordinea de zi, care a primit votul consilierilor a vizat subvenţionarea unităţilor de asistenţă socială din municipiul Târgu Mureş în baza Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială pentru anul 2024.

Astfel, a fost aprobat Ghidul solicitantului şi s-au aprobat liniile de subvenţionare prioritare în domeniul asistenţei sociale:

– asistenţa socială a copiilor, persoanelor singure, familiilor şi comunităţilor vulnerabile cu risc de marginalizare socială;

– asistenţa socială a persoanelor cu dizabilităţi;

– asistenţa socială a persoanelor vârstnice;

– asistenţa socială a persoanelor cu diferite adicţii, respectiv consum de alcool, droguri, alte substanţe toxice, jocuri de noroc, etc.

De asemenea, consilierii au aprobat modificarea Studiului de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii “Prelungire Calea Sighişoarei în direcţia DN 13, inclusiv lucrări de protejare şi deviere reţele, parte integrantă din proiectul Realizare inel ocolitor al municipiului Târgu Mureş prin interconectarea autostrăzii A3, E60, DN15, DJ152A”- tronson 6- Varianta I, prin aprobarea Variantei 3, cu următorii indicatori tehnico economici: valoarea totală a obiectivului de investiţii: 76.305.404,43 lei.

Totodată, au fost aprobate bugetele estimative pentru 3 proiecte mari care vizează anveloparea blocurilor din surse de finanţare P.N.R.R.

Aşadar:

– s-a votat pentru Lot I de clădiri rezidenţiale un buget în valoare totală de peste 21 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenţie pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Nicolae Bălcescu nr.50-54; Piaţa Armatei nr.38AB; str. Libertăţii nr.103 AB; str. Ialomiţei nr.8AB; str. Nicolae Bălcescu nr.48.

– s-a votat pentru Lot II de clădiri rezidenţiale un buget în valoare totală de aproape 12 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenţie pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Liviu Rebreanu nr.33A, str. Nicolae Bălcescu nr. 29, P-ţa Victoriei nr.24-25, str. Vasile Lucaciu nr.9-11, str. Reşiţa nr. 6AB.

– s-a votat pentru Lot VI de clădiri rezidenţiale un buget în valoare totală de peste 11,2 milioane de lei, contractul propune lucrări de intervenţie pentru 5 blocuri, după cum urmează: str. Nicolae Bălcescu, nr. 27, str. Piaţa Armatei, nr. 34 A B, str. Gheorghe Doja, nr. 38 A B C, str. Viitorului, nr. 2, str. Libertăţii, nr. 101 A B.

Consilierii au aprobat preluarea în domeniul privat al Municipiului Târgu Mureş a reţelei de apă şi canalizare cu instalaţiile aferente a ansamblului de locuinţe Unirii Park Residence, situat pe str. Pomilor, având valoarea totală de 578.786 lei.

Serviciul Relaţii Interne şi Internaţionale

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

SPITALUL JUDEȚEAN SATU MARE

Chirurgia oncologică

Chirurgia oncologică reprezintă o ramură de supraspecializare a chirurgiei generale în care medicul chirurg dobândește abilități și expertiză în abordarea pacienților oncologici (pacienți diagnosticați cu boală canceroasă).