Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Se vorbeşte despre construirea unui nou depozit de legume-fructe în judeţul Satu Mare

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În vreme ce la Decebal, comuna Vetiş, un fost depozit de legume-fructe (clădirea există, dar fără echipamentele necesare, într-o vreme în ea funcţionând un atelier de tâmplărie n.a.) este doar parţial folosit, dar fără a avea acum dotările necesare pentru a asigura o atmosferă controlată, iată că în unele comune, în aşa numite bazine legumicole, lucrurile se mişcă.

Cu puţin timp în urmă prezentam un material referitor la reabilitarea spaţiului în care, odinioară se desfăşura tradiţionalul târg de ţară, din Halmeu. Acolo, de o vreme, după reabilitare şi modernizare, a prins contur piaţa locală de legume şi fructe. Iniţiativa a mers mai departe, fiind demarat un proiect cu finanţare transfrontalieră, de amenajare a unui depozit de legume-fructe. Contractul de execuţie este deja semnat.

Despre o iniţiativă asemănătoare am aflat recent de la Cosmin Varga, primarul comunei Pişcolt. Potrivit celor spuse de prim-gospodarul comunei, sunt demarate pregătirile pentru amenajarea unui depozit de legume-fructe, ştiut fiind faptul că acolo este mai mult decât necesar. Producătorii nu vor mai fi obligaţi să iasă în stradă, să întâmpine cumpărătorii cu produsele proaspete, ci o să existe un cadru organizat, condiţii care sunt mai mult decât necesare în perioada pe care o traversăm, de valorificare a legumelor. Interlocutorul ne-a spus că este vorba despre un proiect de investiţii în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, cu finanţare de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – MADR.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns