Image 1
Image 2

Seara de folclor românesc a încheiat festivalul tematic de la Carei

Scenă din spectacol
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Aseară a început a 11-a ediție a manifestărilor sub genericul AugustFest

Scenă din spectacol
Scenă din spectacol

Cea de-a doua ediție a Festivalului de Folclor al Naționalităților de la Carei s-a încheiat luni, 6 august 2018, cu Seara de Folclor românesc.

Manifestarea a fost deschisă în jurul orei 19.00 de Ansamblul folcloric “Jurj” de la Centrul Social al Municipiului Carei, alături de solistul Cristian Crișan, care au interpretat mai multe melodii populare din Zona Sătmarului și din Țara Moților. Apoi au urcat pe scenă tinerii membri ai Ansamblului folcloric din Lucăceni, care au prezentat mai două dansuri și mai multe cântece populare.
Ansamblul “Ceatăra” a încântat publicul cu mai multe melodii populare din zona Codrului, dansuri din zona Codrului și zona Maramureșului și câteva piese instrumentale. Au adus emoție în rândul publicului cu vocea lor soliștii Aida Negrea, Ioana Stan, Claudia Silaghi, Larisa Buboi, Iulia Oros, Medeea Pașca și Florin Borobei.

Au urmat apoi primii invitați ai serii, Ansamblul „Doina Prahovei”, care au impresionat publicul prezent prin dansurile pline de energie și de un nivel de dificultate ridicat. Tânăra și talentata solistă Luciana Matei a intepretat mai multe melodii populare din Muntenia. Ansamblul “Mărginimea” din Sibiu a oferit careienilor un program de jocuri din Câmpia Transilvaniei și Valea Hârtibaciului. Solista Mihaela Lal a interpretat mai multe melodii populare specifice zonei Sibiului.

Seara s-a încheiat cu recitalul extraordinar al solistelor Oana Vențel și Georgiana Marina, acompaniate de taraful Ceatăra. Cele două soliste au interpretat atât cântece de voie bună cât și melodii patriotice specifice zonelor de proveniență, Cluj, respectiv Sătmar. Publicul a cântat alături de soliste și a aplaudat cu multă emoție după fiecare piesă.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei. Prezentatorul evenimentului a fost: Adrian Ştefănuţi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with