Image 1
Image 2
Acasa

INDICATORI ESENȚIALI

Secretele achiziționării cărnii proaspete de pui din magazin

Secretele achiziționării cărnii proaspete de pui din magazin
Carnea proaspătă va fi strălucitoare, umedă la atingere și ușor alunecoasă
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

Cum să identifici carne proaspătă de pui în magazin: 3 semne esențiale pentru consumatori Experții în nutriție oferă îndrumări pentru a alege carnea de pui adecvată pentru consum, cu accent pe trei indicii-cheie. Află cum să recunoști carnea proaspătă și sănătoasă înainte de a face achiziția.

 

 

Identificarea carnea proaspătă de pui: 3 semne de calitate Prepararea unui pui delicios necesită nu doar pricepere culinară, ci și selectarea unui produs de calitate. Experții în nutriție dezvăluie trei aspecte esențiale pentru a determina prospețimea cărnii de pui.

 

 

Culoarea cărnii proaspete de pui Când examinezi carnea de pui, acordă atenție culorii acesteia. O carne proaspătă va avea o nuanță roz-deschis sau alb-pal, iar prezența unei nuanțe ușor galbene, alături de grăsime albă și lucioasă, indică, de asemenea, prospetimea. În schimb, evită carnea cu nuanțe verzui sau gri, care poate fi semn de alterare.
Mirosul cărnii proaspete de pui Mirosul este un alt indicator al prospețimii cărnii de pui. Carnea proaspătă nu va avea un miros pronunțat, în timp ce carnea alterată poate emana un miros neplăcut.

 

Textura cărnii proaspete de pui este, de asemenea, importantă. Carnea proaspătă va fi strălucitoare, umedă la atingere și ușor alunecoasă. Evită carnea care este lipicioasă sau moale, deoarece aceasta ar putea indica o alterare a produsului.
În plus, verifică întotdeauna data de expirare menționată pe ambalaj. Dacă aceasta a trecut, evită achiziționarea cărnii respective. Este mai prudent să alegi un alt aliment decât să riști să consumi un produs alterat.

 

Cu aceste indicații în minte, poți fi sigur că alegi carne de pui proaspătă și sigură pentru consumul tău și al familiei tale.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Păstârnacul s-a scumpit la 12 lei/kg, mai mult decât carnea de pui

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with