Image 1
Image 2
Acasa

Secţia de Diabet a Spitalului Judeţean Satu Mare se închide din lipsă de medici

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secţia de Diabet a Spitalului Judeţean Satu Mare se închide din lipsă de medici, anunţă conducerea instituţiei.
Redăm comunicatul primit pe adresa redacţiei.

În pofida eforturilor noastre de recrutare de personal medical superior, Secţia şi Cabinetul de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din unitatea noastră se confruntă cu o criză severă de medici, în contextul în care din efectivul de patru medici, doi medici şi-au încetat activitatea şi alţi doi sunt, unul în incapacitate temporară de muncă şi un altul în concediu de creştere a copilului.

În consecinţă, începând cu data de 01.07.2023, se suspendă temporar activitatea secţiei şi Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice, cu menţiunea că această incapacitate este specifică strict pentru luna în curs, data exactă a reluării activităţii urmând a fi comunicată. În această perioadă, cazurile medicale în specialitatea amintită, vor fi dirijate către unităţile cu paturi şi alţi furnizori acreditaţi din judeţ în baza relaţiilor specifice de colaborare cu unitatea noastră.

Menţionăm că anterior situaţiei date, instituţia noastră a publicat în mai multe etape scoaterea la concurs a posturilor vacante, însă nu s-a prezentat niciun candidat, actual fiind publicat un anunţ pentru angajarea unui medic specialist/primar cu contract de prestări servicii la nivelul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice din Ambulatoriul integrat al unităţii.

În prezent, conducerea SJUSM se află în cursul unui demers de perfectare a unor relaţii de colaborare cu medici specialişti care să completeze personalul Secţiei şi Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli metabolice, urmând să revenim cu detalii imediat după încheierea protocoalelor de colaborare.

Mulţumim pentru răbdarea şi înţelegerea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora, în primul rând, cu menţiunea că facem tot posibilul să depăşim disconfortul creat, datorită lipsei de medici, precum şi unităţilor sanitare/instituţiilor partenere.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with