Image 1
Image 2

EDUCAȚIE ȘI ELEGANȚĂ

Sfaturi despre alegerea unui stil vestimentar

”Moda trece, stilul rămâne”, este afirmația probabil celei mai influente femei din moda de până acum, Coco Chanel.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Stilul nu ține de avere, de statut social sau de vârstă. Se poate că unii dintre noi să ne naștem cu el, sau să învățam să-l dobândim pe parcurs. Cert este că stilul, atât în felul în care ne îmbracăm cât și în felul în care ne purtăm, se cultivă și se educă permanent.

 

 

Cum să evitam greșelile pe acest lung drum al cunoașterii personale și al descoperirii stilului care ne caracterizează? Cum ne definim un stil personal fară a ne lasă descurajați de prea multe încercări nereușite? În cele ce urmează, vă prezentăm câteva sfaturi esențiale atunci când vine vorba despre alegerea propriului stil, care vă vor ajuta să definirea unui stil de viață pe care să-l îndrăgiți.

 

1. Ține cont de ceea ce faci mai des și de locurile pe care le frecventezi

 

Printre activitățile tale preferate se numără mai mult ieșirile cu prietenii ori la diverse evenimente culturale? Care sunt hainele în care te simți cel mai confortabil? În funcție de tipul de haine pe care le porți mai des vei putea să construiești de fiecare data cate o ținută potrivită, cu ajutorul lor. În felul acesta vei identifica totodată stilul sportiv, chic, boho chic, smart casual sau clasic-elegant că fiind cel mai des abordat.

 

2. Nu achiziționa lucruri despre care nu ești sigură că le vei purta

 

Graba de-a cumpăra cât mai multe haine pentru ”a avea de unde alege” la nevoie nu face decât să creeze o confuzie și mai mare atunci când trebuie să alegi ținută potrivită pentru un eveniment, o întălnire sau chiar cea de zi cu zi.

 

Optează mai bine pentru câteva piese “statement”, potrivite în orice sezon și pe care știi sigur că le vei purta mai mult, deoarece vor trece și testul timpului. Dacă le-ai ales cu atenție, nu în grabă, înseamnă că ai optat doar pentru acele piese despre care știi sigur că te reprezintă. De aici până la a defini stilul vestimentar personal nu mai este decât un simplu pas. Combină aceste ținute cu tricouri sau cămăși în culori asortate. Acestea pot fi albe sau în nuanțe potrivite oricărei ținute timp de două-trei sezoane la rând.

 

3. Încearcă și lucruri diferite!

 

Optează și pentru culori sau piese diferite față de cele cu care te-ai obișnuit până acum. Nu alege însă unele despre care nu ești sigură că ți se potrivesc. Dacă ai ezitări, întreabă pe cineva din personalul magazinului sau trimite o poză unei prietene, pentru o părere obiectivă.
Cu toate acestea este bine să ieși uneori din zona de confort și să încerci culori sau piese diferite fata de cele cu care ai obișnuit pe toată lumea. Sunt șanse foarte mari să fii plăcut surprinsă de rezultat!

 

Alege piese de calitate, care să treacă testul timpului, mai ales daca în general nu ai un buget foarte generos pentru cumpărături. Acestea vor rămâne în șifonierul tău pentru mai multa vreme, deoarece calitatea materialului sau a ținutei nu se degradează, și pentru că în general sunt piese versatile, ce pot fi combinate ușor. În acest fel vei obține de fiecare dată ținute diferite, dar cu piese de calitate.

 

4. Analizează stilul vedetelor preferate

 

Cu siguranță ceva din felul de-a arăta, de-a se mișca sau de-a impresiona pe cei din jur te atrage și pe tine atunci când urmărești o persoană publică, fie ea vedeta TV sau influencer pe Instagram.

 

Vezi care sunt punctele comune care te atrag mai mult atunci când le analizezi stilul vestimentar. Poate vei descoperi că-i place silueta pe care i-o conferă un pantalon drept sau iți atrag atenția accesoriile interesante.

 

Acele elemente care ți se par mai interesante sau care ți-au atras atenția mai des trebuie să se regăsească și în garderoba ta.

 

5. Încearcă asocieri îndrăznețe între piese clasice și excentrice

 

Ținutele cu personalitate și în același timp corecte sunt cele formate din piese vestimentare clasice și excentrice. De exemplu, o pereche de jeanși simpli cu o bluză cu fundă oversiezd într-o nuanță tare sau un palton într-o culoare puternică de exemplu albatru regal sau fucsia poate scoate din anonimat o ținută clasică, în culori neutre.

 

6. Poartă haine perfect călcate sau din materiale care nu se șifonează

 

O nouă variantă, de a purta haine care nu se șifonează, este soluția de rezervă în cazul în care timpul tău liber este limitat. Însă, aspectul unei haine necălcate lasă o impresie neplăcută și în ciudat faptului că porți o bluză, cămașă sau rochie de calitate foarte bună, dacă aspectul ei este neglijent acest lucru îți poate ruina complet outfitul.

 

7. Fii tu însăți.

 

Unul dintre cele mai importante lucruri atunci când iți schimbi stilul vestimentar este că trebuie să te simți bine orice ai purta. A-ți crea un stil propriu este să porți întotdeauna ce îți dorești, chiar daca necesită ajustări. Creativitatea și expresivitatea trebuie să fie pe primele locuri.