Image 1
Image 2

VREME CANICULARĂ

Sfaturi pentru zilele toride de vară

Temperaturile ridicate pot afecta organismul fiecărei persoane, cu toate acestea există mai multe metode de a ne proteja sănătatea.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Valurile de căldură sunt un fenomen din ce în ce mai grav și mai frecvent. Temperaturile ridicate provoacă riscuri pentru sănătate, astfel că în fiecare an există mii de decese la nivel global.

 

În urma expunerii prelungite la temperaturi ridicate pot apărea probleme precum: edem (acumulare de lichid în țesuturile organismului), sincopă (leșin), crampe musculare, epuizare termică și insolație, care pot fi chiar fatale.

 

În plus, pot apărea cazuri de deshidratare severă, accident vascular cerebral sau coagularea sângelui.

 

Există mai multe metode de a ne proteja sănătatea împotriva temperaturilor ridicate.

 

Specialiștii recomandă consumul a cel puțin doi litri de apă pe zi. Trebuie să ne adaptăm condițiilor meteorologice, să evităm activitățile obositoare și să evităm să ieșim afară pe timpul zilei.

 

Totodată, este important ca munca și alte activități să se desfășoare în medii cu aer condiționat la o temperatură adecvată.

 

Dacă apar simptome grave, precum amețeli, dureri de cap, probleme respiratorii, febră mare, vărsături incontrolabile, este necesar să solicitați imediat asistență medicală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with