Image 1
Image 2

ÎN MARAMUREȘ ȘI SATU MARE

Sfințirea Aghiasmei Mari de către episcopii Iustin și Timotei și hram la Scărișoara

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului anunță programul celor doi arhierei, Preasfințitul părinte episcop Iustin Sigheteanu și Preasfințitul părinte episcop Timotei Sătmăreanul, pentru sărbătorile de la sfârșitul de săptămână.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pentru data de 6 ianuarie, de praznicul Botezului Domnului sau de Bobotează, PS Iustin va sluji la Catedrala Episcopală din Baia Mare, iar PS Timotei va fi la Catedrala Ortodoxă “Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Satu Mare.

 

 

Ambii arhierei vor săvârși Slujba Sfințirii celei Mari a Apei în fața catedralelor, iar duminică se vor afla la hramul de iarnă al așezământului monahal din localitatea Scărișoara Nouă, protopopiatul Carei.

Programul este comunicat de către Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului printr-o informare publică.

 

 

“Sâmbătă, 6 ianuarie 2024, de praznicul Botezului Domnului (Boboteaza – Dumnezeiasca Arătare), Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului va sluji la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa va săvârși Slujba Sfințirii celei Mari a Apei (Aghiasma Mare), pe esplanada catedralei.

 

 

Sâmbătă, 6 ianuarie 2024, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului va sluji la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Municipiul Satu Mare.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa va săvârși Slujba Sfințirii celei Mari a Apei în fața catedralei.

 

 

Duminică, 7 ianuarie 2024, de sărbătoarea închinată Soborului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul la Mănăstirea „Nașterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, județul Satu Mare, cu ocazia serbării hramului de iarnă al așezământului monahal”, se arată în informarea Episcopiei Ortodoxe.

 

Instituția clericală mai precizează faptul că răspunsurile liturgice vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos”.

 

Citește și:

Boboteaza şi Sfântul Ion, sfârşitul sărbătorilor de iarnă

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

INVESTITORI STRĂINI ÎN SATU MARE

Povestea de succes a familiei Dräxlmaier

Dräxlmaier, una dintre primele companii străine care a recunoscut potențialul orașului Satu Mare, a devenit un exemplu strălucit de succes în industria auto și un stâlp al comunității locale. Prin crearea a mii de locuri de muncă, promovarea disciplinei și a ordinii, și implicarea semnificativă în viața socială și culturală, Dräxlmaier a contribuit la transformarea orașului Satu Mare.