Image 1
Image 2

DEZVOLTARE ȘI SOCIALIZARE

Și în 2024 continuă cursurile de șah ale Asociației Stea

Centrul de Zi al Asociației Stea din municipiul Satu Mare continuă cursurile de șah pentru copii și tineri. Aceștia sunt foarte entuziasmați de toate activitățile sportive derulate de organizație, inclusiv de orele de karate, la care participă cu drag.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Centrul de Zi al Asociației Stea din municipiul Satu Mare continuă cursurile de șah pentru copii și tineri. Aceștia sunt foarte entuziasmați de toate activitățile sportive derulate de organizație, inclusiv de orele de karate, la care participă cu drag.

 

Prin oferirea accesului la cursuri de șah, se încearcă reducerea discrepanțelor dintre copiii proveniți din medii defavorizate și cei proveniți din medii mai privilegiate. Toți copiii merită să beneficieze de oportunități de învățare care să le permită să-și atingă potențialul maxim.

 

Jose Raul Capablanca spunea următoarele: ”Șahul este mai mult decât un joc. Este o distracție intelectuală, care are anumite calităţi artistice şi multe elemente ştiinţifice.” Ei bine, prin programul nostru de șah destinat copiilor proveniți din medii vulnerabile, oferim un exemplu despre cum un joc atât de complex poate fi transformat într-un instrument de dezvoltare personală și educațională.

 

Cursurile de șah organizate la Centrul de zi al asociației sunt concepute nu doar pentru a învăța copiii regulile și strategiile jocului, ci și pentru a dezvolta o serie de abilități esențiale care îi pot ajuta în viața de zi cu zi.

 

Mulțumim organizației partenere CCFD-Terre Solidaire cu sprijinul căreia continuăm să oferim copiilor din Sătmărel acces la astfel de oportunități de dezvoltare personală prin sport”, a declarat Cristina Bala, președinta Asociației Stea din municipiul Satu Mare.

 

Până acum, Asociatia Stea din municipiul Satu Mare s-a dedicat inclusiv copiilor străzii sau a celor provenind din familii nevoiașe spre a-și ajuta să se dezvolte, prin intermediul jocului de șah, dar și a altor sporturi.

 

Este știut faptul că cei mici vor avea parte de numeroase beneficii, dacă ajung să îndrăgească acest sport. Este vorba despre:

 

* dezvoltarea gândirii strategice, pentru că șahul stimulează creierul, îmbunătățind capacitatea de planificare și gândire strategică a copilului;

 

* îmbunătățirea concentrării și a răbdării, deoarece prin analiza pozițiilor și luarea deciziilor, copiii vor învăța să își dezvolte abilitățile de concentrare și răbdare;

 

* socializare și prietenie, pentru că șahul oferă oportunitatea de a-și face prieteni noi, de a împărtăși pasiunea pentru șah și de a crea legături durabile; incluziune socială, pentru că evenimentul promovează solidaritatea și incluziunea socială, aducând împreună copii din medii sociale diverse;

 

* experiență de neuitat, pentru că participarea la cursuri oferă un mediu propice și familiar celor mici, prin jocurile intense puse la dispoziția lor, premiile și surprizele puse la bătaie.

 

Citește și:

Se mai pot face înscrieri la “Cupa incluziunii prin șah 2023 – Satu Mare”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with