Image 1
Image 2

SĂRBĂTORI PASCALE

Şi în acest an, mielul sau iedul îl veţi  cumpăra din supermarket sau direct de la stână

Şi în acest an, mielul  sau iedul îl veţi  cumpăra din supermarket sau direct de la stână
Cu mai puţin de două săptămâni înainte de Paştele Ortodox şi Greco-Catolic, fermierii din ţară au încins reţelele de socializare. 
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Subiectul dezbătut îl reprezintă opţiunea pentru carnea de miel sau de ied.
Fiecare dintre cei invocaţi au argumente, motiv pentru care, în cele ce urmează, vă prezentăm punctul de vedere al specialiştilor, în dorinţa de a se încheia aceste dialoguri, care nu vor influenţa cu siguranţă opţiunile consumatorilor.

 

Principala deosebire între carnea de ied și cea de miel constă în conținutul de grăsimi. Iedul are mult mai puține, 2,6 grame la 100 de grame de carne, în vreme ce mielul are 21 de grame lipide la 100 de grame de carne. Motivul este că iezii și caprele nu cresc în regim industrial, ci în natură și se hrănesc natural.
Indiferent care va fi decizia dumneavoastră, aveţi de ales între oferta care va exista în supermarketuri, ştiut fiind faptul că preţul la carcasă a fost între 55 şi 59 de lei kilogramul, sau să mergeţi la stână, unde veţi cumpăra cu siguranţă carcasa la 50 de lei kilogramul, poate chiar şi la 45.
Cele două opţiuni vă stau la dispoziţie în condiţiile în care, nici în acest an nu va exista la Satu Mare punct de sacrificare a mieilor/iezilor sub control sanitar veterinar.

 

CITEȘTE ȘI:

 

Carnea de vită și miel detectează și distruge celulele canceroase

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with